• Nak belajar GRAMMAR dengan saya?

    Posted on Mei 11, 2016 by Ruqayya Khalid in Knowledge Sharing.

    Hello peeps! I’m thinking of conducting grammar classes with a maximum of 4 students per session. I ada pengalaman mengajar basic grammar kepada pelajar2 IPTA dan I rasa it’s a waste if I don’t share it with other people. 8 years of teaching experience and now I am a WAHM (working at-home mom). Honestly, I don’t have […]

    Post Tagged with
    Continue Reading...
    2 Comments.
  • Idea Side Business untuk yang Bekerja Full Time

    Posted on Ogos 25, 2016 by Ruqayya Khalid in Bisnes, Knowledge Sharing.

    I found this one useful post that I think I need to share it with all of you. To those of you are working full time but thinking of having side income, please read this writing below. Zaman sekarang ni adalah zaman yang mana kita kena jadi multitasking untuk tambah pendapatan. Tak kiralah kita ni […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • TIPS Shopping Online

    Posted on Ogos 23, 2016 by Ruqayya Khalid in Knowledge Sharing, Personal.

    Mungkin ada di antara kita yang masih ragu-ragu shopping di Lazada. Mungkin sebab pengalaman-pengalaman berbisa menyebabkan kita fikir empat lima kali untuk shopping online. Sebenarnya saya pun pernah macam tu. Akibat pernah di tipu dan kerugian RM700 membeli barang online, saya jadi skeptikal dengan peniaga online. In fact, sampai sekarang ada peniaga yang tidak jujur masih berleluasa terutamanya […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • Nak Lose Weight? Cuba Kira Kalori

    Posted on Mei 26, 2016 by Ruqayya Khalid in Kesihatan badan.

    I’m on a mission to lose weight. Selama ni diet cara sendiri but hasilnya BERAT MAKIN NAIK! lol. Itulah…orang kata kalau nak buat sesuatu, kenalah cari ilmu dulu. Ini main bedal je ikut logic akal sendiri. Daripada nak turun 8kg, tup tup naik 3kg. Masa tu alarm dalam kepala pun start berbunyi. Rupa-rupanya BMI pun […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • 10 Barang Menarik di LAZADA

    Posted on Mei 18, 2016 by Ruqayya Khalid in Knowledge Sharing.

    Kalau you perasan, kat Malaysia ni kita dah boleh shopping online. In fact, barang-barang keperluan macam diapers, pads, handbags, alat-alat elektronik pun kita dah boleh beli online. Kalau di US, rata-rata penduduk kat situ suka shopping memalui Amazon. Sikit-sikit Amazon. Tapi takkan lah kita nak shopping dari Amazon jugak sebab currency berbeza. Lainlah kalau you […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • Pengalaman Sakit Lutut

    Posted on April 27, 2016 by Ruqayya Khalid in Kesihatan badan.

          Cerita sakit lutut.                 . This is my new best friend. Tapi kalau boleh taknak la best friend forever. Hihihiii . Semenjak start workout, jogging pelbagai, lutut kiri dah bagi signal yang tak best. Almaklumlah dah berkurun tak physically active. Rasakan. . Kat rumah ada […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • 13 Resipi Bunga Kobis (Cauliflower) Untuk Diet

    Posted on April 16, 2016 by Ruqayya Khalid in Knowledge Sharing, Video.

    Tahun 2016 sedang menyaksikan yang ramai sedang berdiet untuk mendapatkan bentuk badan yang ideal. Ada yang mengamalkan low calorie diet, diet mengikut jenis darah, vegetarian diet, atkins diet dan tak kurang juga yang mengamalkan yo-yo diet! Untuk berdiet, anda memerlukan ilmu untuk mengenalpasti bagaimana badan anda berfungsi untuk mendapatkan bentuk badan idaman anda. Dalam banyak-banyak […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • Why Do I Like Aeroplanes by Umair

    Posted on April 11, 2016 by Ruqayya Khalid in by Umair.

                                                                      I like aeroplanes because his flaing so hai in de world. My favourite aeroplane name is nagemas. How do I ride an […]

    Post Tagged with
    Continue Reading...
    No Comments.