Kesihatan badan

Adakah anda depressed? Jom cuba ujian ini.

Anda ingin tahu adakah anda stress? Depressi? Anzieti? Jom buat saringan ini. https://goo.gl/forms/3AYw0qdc0pQ65Bmi1 P/s. Google hanya membenarkan 10000 saringan setiap hari. Saringan akan dibuka pada hari esok apabila quota telah habis untuk hari ini. Sebagai alternatif, anda juga boleh menyaring kesihatan mental anda secara manual di laman webhttp://tinyurl.com/je8b3nd Harap maklum. [INFO] 5 LANGKAH MUDAH UNTUK… Read More Adakah anda depressed? Jom cuba ujian ini.

Kesihatan badan

Kentut Vagina

KENTUT VAGINA Kita selalu dimomokkan dengan ayat begini: ‘ Bahaya tau kentut vagina ni, nanti suami lari’ ‘ Kentut vagina ini boleh batalkan solat’ ‘ Habislah kau dah ada kentut vagina, dah tak umph dah la’ Hurm macam macam ayat penjual nak menakutkan wanita wanita kita. Kentut vagina adalah angin yang dibebaskan keluar daripada faraj.… Read More Kentut Vagina

Kesihatan badan

Koleksi Persediaan UPSR 2017

Koleksi Terbesar Bahan-bahan persediaan UPSR 2017 sama ada soalan sebenar UPSR, percubaan dari pelbagai negeri, modul, tips dan pelbagai lagi. Kongsikan kepada rakan agar ia lebih bermanfaat. Himpunan Terbesar Koleksi Percubaan UPSR 2017 dari pelbagai negeri dan daerah – https://goo.gl/hjPhrK Karangan Ramalan BM UPSR- https://goo.gl/6wAfBS Kertas ramalan UPSR Sains – https://goo.gl/GG129T Kertas ramalan bahasa melayu… Read More Koleksi Persediaan UPSR 2017

Knowledge Sharing

Koleksi Soalan Latihan SRAI

Saya ada menerima email khasnya dari para-para ibu yang bertanyakan mengenai contoh latihan soalan UKS SRAI. Dukacita diamklumkan bahawa saya tidak menyimpan sebarang copy. Malah, saya tak berani nak scan dan upload di internet untuk menghormati hak cipta para penulis yang membuat soalan tu. Tapi apa yang saya boleh bantu ialah dengan merekemenkan buku-buku latihan… Read More Koleksi Soalan Latihan SRAI

Knowledge Sharing

10 Barang Persediaan Bersalin yang Semua BAKAL BAPA Perlu Ambil Tahu

Baru-baru ni saya ada appointment di Putrajaya. Kami perlu berjumpa dengan seorang doktor pakar di bahagian Obstetrik & Ginekologi di sana. Memandangkan tempat yang kami pergi tu adalah tempat bersalin, kami kenalah tunggu giliran untuk memberi laluan kepada mommies yang nak bersalin. Nak tak nak, nak dekat 2 jam kami tunggu giliran kami. Sambil-sambil tunggu… Read More 10 Barang Persediaan Bersalin yang Semua BAKAL BAPA Perlu Ambil Tahu

Knowledge Sharing, Personal

Tips Memilih Pakaian Renang Muslimah (Swimming Wear)

. Siapa kat sini suka berenang sila angkat tangan! Kami sekeluarga tinggal di kawasan yang ada swimming pool. Alang-alang  dah bayar lebih kurang RM150 maintenance fees setiap bulan, kami kena pastikan yang kami guna semua fasiliti yang sedia ada kat sini. Antara fasiliti yang boleh diguna ialah dewan main bandminton, gym dan swimming pool. Futsal court… Read More Tips Memilih Pakaian Renang Muslimah (Swimming Wear)