Knowledge Sharing

Koleksi Soalan Latihan SRAI

Saya ada menerima email khasnya dari para-para ibu yang bertanyakan mengenai contoh latihan soalan UKS SRAI. Dukacita diamklumkan bahawa saya tidak menyimpan sebarang copy. Malah, saya tak berani nak scan dan upload di internet untuk menghormati hak cipta para penulis yang membuat soalan tu. Tapi apa yang saya boleh bantu ialah dengan merekemenkan buku-buku latihan… Read More Koleksi Soalan Latihan SRAI

Knowledge Sharing

10 Barang Persediaan Bersalin yang Semua BAKAL BAPA Perlu Ambil Tahu

Baru-baru ni saya ada appointment di Putrajaya. Kami perlu berjumpa dengan seorang doktor pakar di bahagian Obstetrik & Ginekologi di sana. Memandangkan tempat yang kami pergi tu adalah tempat bersalin, kami kenalah tunggu giliran untuk memberi laluan kepada mommies yang nak bersalin. Nak tak nak, nak dekat 2 jam kami tunggu giliran kami. Sambil-sambil tunggu… Read More 10 Barang Persediaan Bersalin yang Semua BAKAL BAPA Perlu Ambil Tahu

Knowledge Sharing, Personal

Tips Memilih Pakaian Renang Muslimah (Swimming Wear)

. Siapa kat sini suka berenang sila angkat tangan! Kami sekeluarga tinggal di kawasan yang ada swimming pool. Alang-alang  dah bayar lebih kurang RM150 maintenance fees setiap bulan, kami kena pastikan yang kami guna semua fasiliti yang sedia ada kat sini. Antara fasiliti yang boleh diguna ialah dewan main bandminton, gym dan swimming pool. Futsal court… Read More Tips Memilih Pakaian Renang Muslimah (Swimming Wear)

Komputer & IT, Online Home Tuition

Pantau Perkembangan Pelajaran Anak Dengan Online Home Tuition

Anda TIDAK PERLU lagi buang MASA dan DUIT untuk tuisyen anak DEMI kecemerlangan akademik mereka. Kini semuanya MUDAH dan JIMAT serta SESUAI dengan DUNIA MASA KINI anak anda. Di ONLINE HOME TUITION, kami berikan anda REVOLUSI tuisyen online berteraskan konsep PENDIDIKAN ABAD KE-21 yg TERBAIK!! Mengapa ONLINE HOME TUITION?            … Read More Pantau Perkembangan Pelajaran Anak Dengan Online Home Tuition

Online Home Tuition

Home Tuition Online 1 Malaysia

  Terdapat seramai 500 orang guru yang semuanya adalah guru bertauliah dan lulusan sah dari Kementerian Pelajaran Malaysia sentiasa bersedia untuk membantu anak tuan/puan menghadapi peperiksaan.   Kelas tuisyen kami beroperasi sepenuhnya secara online. Kami juga menggunakan sistem pembelajaran M Learning yg juga boleh dilayari secara offline. Sistem terkini yang digunakan ialah sistem I Learn… Read More Home Tuition Online 1 Malaysia

Knowledge Sharing

Elaun Kelahiran Yang Ramai Ibu Bapa Tidak Tahu

Baru mendapat cahayamata? Tahniah! Mesti seronok tengok si comel di depan mata. Saya doakan semoga anak anda di dalam pemeliharaan yang baik, sihat, cantik rupa dan akhlaknya. Amin! Bercakap pasal cahayamata, ada beberapa perkara penting yang ramai tak tahu dan rasanya lebih baik kita kongsikan. Tahu tak di beberapa negeri di Malaysia ni ada pemberian… Read More Elaun Kelahiran Yang Ramai Ibu Bapa Tidak Tahu