Knowledge Sharing, Personal

[[ UPDATE 2017 ]] 38 Sample Barangan Yang Anda Boleh Dapat Secara PERCUMA !

 

Siapa kat sini sukakan sample percuma? Mesti suka kan? Dah la percuma, lepas tu terus hantar ke rumah. Siapa yang tak nak, kan?

One thing I like pasal dapat sampel percuma ni ialah kita boleh test samada produk tu sesuai dengan kita ke tak. Contohnyalah, masa anak I umur setahun lebih, I try bagi dia sample baby food yang I dapat secara free.

Baru bagi satu suap, muka dan badan anak I dah merah padam sebab tak tahan dengan lactose / laktosa dari susu lembu.

Terus dia muntah. Baru dia nampak ok balik. Tak lama lepas tu I try lagi sekali untuk perisa lain yang takde lactose, baru dia ok sikit. Tapi takdelah I beli memandangkan dah tahu kondisi anak sendiri.

I think home cook is the best. Lagi-lagi bila kita yang buat sendiri. Gerenti sedapp hihi

Same goes to susu untuk mommies yang mengandung. Nak dijadikan cerita, rezeki I murah masa mengandung. Semua susu untuk materna mom I dapat free je.

Tak pernah beli langsung. Sampaikan terlebih-lebih dan expired lepas bersalin. Silap juga tak pass kat orang lain tapi masa tu takde kawan dekat yang pregnant.

Bila sebut bab free sample, I terkenang suatu kisah. Teringat masa zaman sekolah dulu, ada kawan satu kelas ni nakal sikit. Ada je idea dia nak buat.

Masa kami form 4 – form 5 macam tu, dia pergi kumpul keratan free samples majalah especially dari majalah-majalah wanita dan majalah-majalah baby.

Apa yang dia buat, dia pergi isi nama kawan-kawan yang dia nak kenakan. Contohnya, kalau ada free sample sanitary pad, dia pergi isi nama budak-budak lelaki kelas kami. Yang perempuan pulak, dia pergi isi nama untuk sample-sample susu atau diapers.

Bila dia isi borang free sample, syarikat brand tersebut akan terus pos produk tu ke rumah atau alamat yang dah diisi. Gigih betul kawan I tu menyakat orang hahaha

I pun pernah terkena. Pada suatu hari yang indah, punyalah happy dapat surat. Ingat ke dari peminat hihi. Rupa-rupanya surat beserta hadiah dari brand XYZ. Sempat jugak kawan I tu kenakan I. Cehh. Masa tu I tak sporting. Terkejut bila sample susu baby sampai rumah.

Mama tanya kenapa I dapat free sample susu. Risau juga diorang fikir bukan-bukan.

Yelah..umur baru belasan jagung tapi dah dapat sample susu baby (nak jugak defend diri sendiri kan hahahaha). Mak mana yang tak terkejut kan. Esoknya masa pergi sekolah I moody. Ni semua gara-gara kawan I yang nakal tu.

Tapi dia gelak je. Tak jadi I nak marah tau. Yelah…dah personaliti dia sentiasa riang gumbira. Sampai sekarang dia nakal. Kat fb pun dia sakat orang. Bababbb karangg…

Anyway, rupa-rupanya nak dapatkan free sample ni ada lagi. Kalau dulu kita kena isi borang dan pos surat tu kat kat company. Sekarang ni kita just isi particulars online je and terus company tu pos kat rumah.

Macam biasa, kenalah isi nama, alamat dan no tel. Selalunya ada disclaimer yang data personal kita beri tu takkan disalahguna.

Apa lagi, jom dapatkan sample percuma dari produk-produk yang I akan list kat bawah lagi stok masih ada.

I pun ada disclaimer: I tak jamin stok masih ada atau tidak di saat you apply for free sample ni yea. So silalah baca terms and conditions. Membacakan amalan yang mulia 🙂 🙂

And don’t be suprised yang kebanyakan barang-barang sample ni adalah untuk ladies/mommies and babies ye.

Korang jangan pulak jadi macam kawan I yang nakal tu pergi kenakan kawan-kawan yang lain yea. Tapi nak kenakan sekala sekala pun takper hahahaha

 

FREE SAMPLES Barangan babies, mommies & children

Susu/Cereal

1. Anmum free sample 

2. Friso Gold free sample

3. Nestle Cerelac free sample

4. Wyeth Nutition free sample

5. Enfagrow free sample

6. Sustagen free sample

7. Similac free sample

8. Dutch Lady Nutri plan free sample

9. Dumex Mamil free sample

10. Dugro Soy free sample

11. Lactokid free sample

11. Karihome free sample (yang ni kena call yea)

 

BAHARU!!!

***Susu Kambing 

Lazz Susu Kambing

Susu Kambing Syamil

Wildan Susu Kambing

Susu Kambing i-Sunnah

Lactoma Susu Kambing

Susu Kambing Habib  <<——yang ini whatsapp terus gitew

Rayyan Susu Kambing

 

Diapers

12. Whoopee free sample (yang ni kena email whoopee@peoplengrit.com )

13. Huggies free sample

14. Drypers free sample

15. Diapex free sample

16. Mamypoko free sample

17. Kao Merries free sample

BARU!

** PETPET free sample

** FITTI free sample

** CHIAUS free sample <<— rasanya ada kos penghantaran

 

Barangan mommy/baby

18. Suvana Organic free sample (Lembah Klang sahaja) ***yang ni dah habisss

 

Mommies jangan lupa beli Tropika Baby Herbal Cream tau. Katanya memang bagus untuk perut kembung dan baby yang selalu selsema. Harga kat SINI pun jimat banyak.

 

 BACA: 1O BARANG PERSEDIAAN BERSALIN YANG SEMUA BAKAL BAPA PERLU TAHU.

10 Barang

 

Menarik: Tips Shopping Online 

 

FREE SAMPLES  Barangan wanita

Sanitary Pad

19. Kotex free sample

20. Libresse free sample

21. Laurier free sample

22. Sofy Extra Dry 

23. Intimate

 

Pembersih peribadi wanita

24. Lactacyd free sample

25. Petite Fushia

 

Facial wash / Skin care

26. Nano White Fresh free sample (tarikh tutup 30 April 2016)

27. Botanics Hydra Whitening Wash 

28. Clarins UV Plus Anti- Pollution – Kena collect kat kaunter sebelum 30 April 2016

 

BAHARU!!

NOTA: Sila semak ingredients!

** Laneige Fresh Oil Serum

Kose UV Solution – tarikh akhir 31 May 2017

Kerastase Aura Botanica

HASK Hair Care

Jurlique

 

Lain-lain

29. Kleenex Wet Toilet Tissue free sample 

30. Dewamor Perfume

 

FREE SAMPLES  Random

Syampu

31. Selsun Blue

32. Dove

BARU!!

** Dove Hair Syampoo (sila semak ingredients ye)

 

Diapers dewasa 

33. Tena free sample

34. Certainty free sample

 

Minuman/Makanan

35. Anlene free sample

36. Essenso free sample

37. Knorr free sample

 

Sabun detergen

38. Breeze Comfort free sample

 

Nota:

**Some of the free sample requests require you to register as a member. Fret not, the registration is free.

**Beberapa permintaan sampel percuma memerlukan anda untuk mendaftar sebagai ahli. Jangan risau, pendaftaran adalah percuma.

 

 

Seronok kan bila dapat free samples? Ok…jom online window shopping pula. Jom tengok 10 Barang Menarik yang anda boleh beli melalui online.

Mahukan infomasi terkini mengenai barangan percuma? Jangan lupa SUBSCRIBE supplementmama.com. Tinggalkan e-mail di bahagian subscribe di bawah 🙂

 

Pssttt…. khas untuk anak kelahiran Selangor, Perak dan Terengganu, sudah tuntut elaun kelahiran untuk baby anda? Jom baca Elaun Kelahiran yang Ramai Ibu Bapa Tidak Tahu .

373 thoughts on “[[ UPDATE 2017 ]] 38 Sample Barangan Yang Anda Boleh Dapat Secara PERCUMA !

  1. Kami pun suka sample product ni. Wife paling rajin merequest. Bukan untuk diri sendiri, baby, family pun dia tolong requestkan. Semasa mengandung dan lepas bersalin suka sangat request diapers baby huggies dan drypers. Abis wife gunakan nama adik beradiknya yang lain. Dari dapat 2 – 4 keping sample diapers sampai puluhan kami dapat.

    Kami pun bereksperimen bagi FM kat baby kami since 1 bulan lagi. Wife bukannya taknak BF tapi BM semakin merundum. 1st time bagi FM S26, then wife bagi Karihome. Baby kami kdg2 minum tak abis membazir FM, baby prefer BM mama dia lagi. Kat umah pengasuh, baby kami pun kurang nak minum FM. Kami pun tukar ke Dutch Baby, senang nak maintain harga pun lebih murah dan jimat. Baby pun boleh terima Dutch Baby. Beli kat Speedmart bawah RM 30 untuk 1 kg. Survey kat 11street dengan kupon RM 50.90 untuk 2 pack x 1 kg dengan guna kupon diskaun dan kupon shipping. Lebih jimat dan berbaloi.

  2. Hanya cuba untuk register sebab ada yang kongsi melalui group dalam fb.. Harap dapat la juga rasa dapat barang free..

  3. dah isi online semua brg free ?yg awak senarai. Sy tengah Tggu ?Kat umah je brg2 free sampai. ?Mmg minat sejak Dulu lagi . TQ info senarai barang2 free sample ni.

  4. Librese free sample,breeze comfort free sample,dove,drypers free sample,kotex free sample,Dugro soy free sample

  5. Saya harap saya dapat mencuba setiap pek percubaan barangan mommy kerana saya merupakan mommy to be. Insyaallah dengan cara ini, saya dapat membuat pilihan yang terbaik.

  6. hi sis… ada request dr carrie junior x? kalau ada shara kat semua… sy cuba cari tp xdapt plak… mcm mn nk request utk carrie junior ea?

  7. Semoga di beri kesempatan mencuba
    Barangan yg anda keluar
    kan ini..senang untuk saya dapat kan di pasaran nanti..(tq free sample)

  8. SAYA SUKA SANGAT SAMPLE FREE NI SEBAB SAYA BOLEH TAHU APA YANG BABY SAYA BOLEH PAKAI APA YANG TAK BOLEH.. KALAU PAMPERS..ADA SETENGAH BRANDS BABY SAYA PAKAI ..KENA RUAM LAMPIM TERUK SANGAT..DENGAN ADANYA PROGRAM.BARANG FREE NI..HARAP SAYA DAPAT TENTUKAN APA YANG TERBAIK BUAT BABY SAYA…

  9. Saya suka sample percuma kerana dapat mencuba segala produk baru.di samping memberi idea baru untuk mencuba berbagai pilihan produk

  10. Dear all,

    This is a message from the Admin of supplementmama.com.

    I hope you are enjoying collecting free samples from the links I have shared 🙂

    I need your favour. If you know anyone who is going to sit for their UPSR, PT3 or SPM this year, I am offering a 7-days FREE TRIAL on using the platform that I’m using for my Online Home Tuition.

    I really recommend this platform because parents can observe their children’s activities and academic progress from the notifications sent to their emails.

    If you know anyone who is interested on using this platform, kindly contact me through http://www.wasap.my/60133887507 or join us at https://chat.whatsapp.com/9p6ZomIOwnZ5tHESzQC41X to get more information.

    Please spread this message if you find it helpful.

    Regards with many thanks!

  11. saya suka mencuba dan ingin membuat perbandingan pelbagai barangan dengan mendapatkan sample – sample percuma tersebut.

  12. Alhamdulilah , memang benar2 dapat sample ni sampai ke rumah terus ke atas meja . Banyak dah request tapi masih menunggu lagi =) . Happy Sangat ! Terima Kasih!

  13. Saya ibu mengandung teringin untuk minum susu,tapi tak tahu apa yang best..hihi semoga sampel2 boleh membantu nanti..saya suka minum susu..

  14. Alhamdulillah.. Suka sgt2 sample free nie!! Dah empat dapat.. Terima kasih?

    In shaa Allah.. Murah rezeki

  15. ?Saya berminat & bersyukur jika terpilih untuk dapat mencuba & menikmati sample free..
    ?Free
    Free?
    ????????

  16. Anak saya susu badan skrng dah 2 tahun 4 bulan.. Saya x tahu nak try susu mana Saya nak try sample dumex tpi x dpt nk login sbb page under maintenance ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *