Knowledge Sharing, Personal

[[ UPDATE 2018 ]] 38 Sample Barangan Yang Anda Boleh Dapat Secara PERCUMA !

Siapa kat sini sukakan sample percuma? Mesti suka kan? Dah la percuma, lepas tu terus hantar ke rumah. Siapa yang tak nak, kan?

One thing I like pasal dapat sampel percuma ni ialah kita boleh test samada produk tu sesuai dengan kita ke tak. Contohnyalah, masa anak I umur setahun lebih, I try bagi dia sample baby food yang I dapat secara free.

Baru bagi satu suap, muka dan badan anak I dah merah padam sebab tak tahan dengan lactose / laktosa dari susu lembu.

Terus dia muntah. Baru dia nampak ok balik. Tak lama lepas tu I try lagi sekali untuk perisa lain yang takde lactose, baru dia ok sikit. Tapi takdelah I beli memandangkan dah tahu kondisi anak sendiri.

I think home cook is the best. Lagi-lagi bila kita yang buat sendiri. Gerenti sedapp hihi

Same goes to susu untuk mommies yang mengandung. Nak dijadikan cerita, rezeki I murah masa mengandung. Semua susu untuk materna mom I dapat free je.

Tak pernah beli langsung. Sampaikan terlebih-lebih dan expired lepas bersalin. Silap juga tak pass kat orang lain tapi masa tu takde kawan dekat yang pregnant.

Bila sebut bab free sample, I terkenang suatu kisah. Teringat masa zaman sekolah dulu, ada kawan satu kelas ni nakal sikit. Ada je idea dia nak buat.

Masa kami form 4 – form 5 macam tu, dia pergi kumpul keratan free samples majalah especially dari majalah-majalah wanita dan majalah-majalah baby.

Apa yang dia buat, dia pergi isi nama kawan-kawan yang dia nak kenakan. Contohnya, kalau ada free sample sanitary pad, dia pergi isi nama budak-budak lelaki kelas kami. Yang perempuan pulak, dia pergi isi nama untuk sample-sample susu atau diapers.

Bila dia isi borang free sample, syarikat brand tersebut akan terus pos produk tu ke rumah atau alamat yang dah diisi. Gigih betul kawan I tu menyakat orang hahaha

I pun pernah terkena. Pada suatu hari yang indah, punyalah happy dapat surat. Ingat ke dari peminat hihi. Rupa-rupanya surat beserta hadiah dari brand XYZ. Sempat jugak kawan I tu kenakan I. Cehh. Masa tu I tak sporting. Terkejut bila sample susu baby sampai rumah.

Mama tanya kenapa I dapat free sample susu. Risau juga diorang fikir bukan-bukan.

Yelah..umur baru belasan jagung tapi dah dapat sample susu baby (nak jugak defend diri sendiri kan hahahaha). Mak mana yang tak terkejut kan. Esoknya masa pergi sekolah I moody. Ni semua gara-gara kawan I yang nakal tu.

Tapi dia gelak je. Tak jadi I nak marah tau. Yelah…dah personaliti dia sentiasa riang gumbira. Sampai sekarang dia nakal. Kat fb pun dia sakat orang. Bababbb karangg…

Anyway, rupa-rupanya nak dapatkan free sample ni ada lagi. Kalau dulu kita kena isi borang dan pos surat tu kat kat company. Sekarang ni kita just isi particulars online je and terus company tu pos kat rumah.

Macam biasa, kenalah isi nama, alamat dan no tel. Selalunya ada disclaimer yang data personal kita beri tu takkan disalahguna.

Apa lagi, jom dapatkan sample percuma dari produk-produk yang I akan list kat bawah lagi stok masih ada.

I pun ada disclaimer: I tak jamin stok masih ada atau tidak di saat you apply for free sample ni yea. So silalah baca terms and conditions. Membacakan amalan yang mulia 🙂 🙂

And don’t be suprised yang kebanyakan barang-barang sample ni adalah untuk ladies/mommies and babies ye.

Korang jangan pulak jadi macam kawan I yang nakal tu pergi kenakan kawan-kawan yang lain yea. Tapi nak kenakan sekala sekala pun takper hahahaha

FREE SAMPLES Barangan babies, mommies & children

Susu/Cereal

1. Anmum free sample 

2. Friso Gold free sample

3. Nestle Cerelac free sample

4. Wyeth Nutition free sample

5. Enfagrow free sample

6. Sustagen free sample

7. Similac free sample

8. Dutch Lady Nutri plan free sample

9. Dumex Mamil free sample

10. Dugro Soy free sample

11. Lactokid free sample

11. Karihome free sample (yang ni kena call yea)

 

BAHARU!!!

***Susu Kambing 

Lazz Susu Kambing

Wildan Susu Kambing

Susu Kambing i-Sunnah

Susu Kambing Habib  <<——yang ini whatsapp terus gitew

Rayyan Susu Kambing

Susu Suffy

 

Diapers

12. Whoopee free sample (yang ni kena email whoopee@peoplengrit.com )

13. Huggies free sample

14. Drypers free sample

15. Diapex free sample

16. Mamypoko free sample

17. Kao Merries free sample

BARU!

** PETPET free sample

** FITTI free sample

** CHIAUS free sample <<— rasanya ada kos penghantaran

 

Barangan mommy/baby

18. Suvana Organic free sample (Lembah Klang sahaja) ***yang ni dah habisss

Carrie Bac Buster Hair & Body Wash

Charms Star Glow (sebelum 18 Februari 2018)

 

Mommies jangan lupa beli Tropika Baby Herbal Cream tau. Katanya memang bagus untuk perut kembung dan baby yang selalu selsema. Harga kat SINI pun jimat banyak.

 

Menarik: Tips Shopping Online 

 

FREE SAMPLES  Barangan wanita

Sanitary Pad

19. Kotex free sample

20. Libresse free sample

21. Laurier free sample

22. Sofy Extra Dry

23. Intimate

 

Pembersih peribadi wanita

24. Lactacyd free sample

25. Petite Fushia

 

Facial wash / Skin care

26. Nano White Fresh free sample (tarikh tutup 30 April 2016)

27. Botanics Hydra Whitening Wash 

28. Clarins Hydra Essentiel -Promo 11th January – 8th February 2018

 

BAHARU!!

NOTA: Sila semak ingredients!

** Laneige Fresh Oil Serum

Laneige Eye Serum

Kose UV Solution

Kerastase Aura Botanica

 

HASK Hair Care

Jurlique

Nutox Sample

Sensodyne

Melvita Argan Concentrate (Collect di kaunter sebelum 28 Februari 2018)

Pati HerbamaduClear Herbs (Sebelum 31 Januari 2018)

 

 BACA: 1O BARANG PERSEDIAAN BERSALIN YANG SEMUA BAKAL BAPA PERLU TAHU.

10 Barang

 

Lain-lain

29. Kleenex Wet Toilet Tissue free sample 

30. Dewamor Perfume

Exsprae Perfume EDT

Lancome Miracle Secret

 

FREE SAMPLES  Random

Syampu

31. Selsun Blue

32. Dove

BARU!!

** Dove Hair Syampoo (sila semak ingredients ye)

 

Diapers dewasa 

33. Tena free sample

34. Certainty free sample

 

Minuman/Makanan

35. Anlene free sample

36. Essenso free sample

37. Knorr free sample

 

Sabun detergen

38. Breeze Comfort free sample

 

Nota:

**Some of the free sample requests require you to register as a member. Fret not, the registration is free.

**Beberapa permintaan sampel percuma memerlukan anda untuk mendaftar sebagai ahli. Jangan risau, pendaftaran adalah percuma.

Seronok kan bila dapat free samples? Ok…jom online window shopping pula. Jom tengok 10 Barang Menarik yang anda boleh beli melalui online.

Mahukan infomasi terkini mengenai barangan percuma? Jangan lupa SUBSCRIBE supplementmama.com. Tinggalkan e-mail di bahagian subscribe di bawah 🙂

Pssttt…. khas untuk anak kelahiran Selangor, Perak dan Terengganu, sudah tuntut elaun kelahiran untuk baby anda? Jom baca Elaun Kelahiran yang Ramai Ibu Bapa Tidak Tahu .



381 thoughts on “[[ UPDATE 2018 ]] 38 Sample Barangan Yang Anda Boleh Dapat Secara PERCUMA !

  1. Anak saya susu badan skrng dah 2 tahun 4 bulan.. Saya x tahu nak try susu mana Saya nak try sample dumex tpi x dpt nk login sbb page under maintenance ..

Sebarang komen dan pandangan amat kami hargai