Knowledge Sharing

Cara Tie and Dye. Jom buat sendiri!

I found a very a cool website. It’s about tie and dye!

What is tie and dye?

Tie and dye ni bukan ikat dan mati yea! LOL. Tie and dye ni sebenarnya satu seni di mana kita perlu guna kain plain (kosong), ikat kain tu dan celup dalam kaler. Nak ikat kain ni pun ada teknik-teknik tertentu untuk menghasilkan corak-corak tertentu. Apa yang menarik tentang tie and dye ni, coraknya tak pernah sama!

tie and dye

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wahhhhh semua teknik ada dalam website ni. Just click kat gambar atas tu.

Ada macam-macam corak kita boleh buat. Nampak macam best kan? I think if will be cool if kita buat dengan anak-anak, family atau kawan sendiri. Cumanya bersepah sikit la. So kena find out jugak equipment apa yang kita perlu pakai. Hehe…

If you have any idea where to get the colours, do tell me yea. Can’t wait to do it!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *