Knowledge Sharing

10 Barang Menarik di LAZADA

Kalau you perasan, kat Malaysia ni kita dah boleh shopping online. In fact, barang-barang keperluan macam diapers, pads, handbags, alat-alat elektronik pun kita dah boleh beli online. Kalau di US, rata-rata penduduk kat situ suka shopping memalui Amazon. Sikit-sikit Amazon. Tapi takkan lah kita nak shopping dari Amazon jugak sebab currency berbeza. Lainlah kalau you… Read More 10 Barang Menarik di LAZADA

Knowledge Sharing, Video

13 Resipi Bunga Kobis (Cauliflower) Untuk Diet

Tahun 2018 sedang menyaksikan yang ramai sedang berdiet untuk mendapatkan bentuk badan yang ideal. Ada yang mengamalkan low calorie diet, diet mengikut jenis darah, vegetarian diet, atkins diet dan tak kurang juga yang mengamalkan yo-yo diet! Untuk berdiet, anda memerlukan ilmu untuk mengenalpasti bagaimana badan anda berfungsi untuk mendapatkan bentuk badan idaman anda. Dalam banyak-banyak… Read More 13 Resipi Bunga Kobis (Cauliflower) Untuk Diet

Knowledge Sharing

3 Langkah Mudah Langsaikan Hutan PTPTN Guna Akaun 2 KWSP

Actually I tak pernah ambil PTPTN. Thanx to abah sebab dah banyak berkorban demi untuk masa depan anak-anak. Kadang-kadang rasa malu yang  teramat sebab tak tahu macamana nak balas jasa abah. Bila kita diberi hadiah, dia menolak. Kalau kita hulur duit, dia suruh simpan. Tapi bila kita bagi kek coklat, dia boleh mengadap sorang diri hahahaha! Bagi banyak-banyak… Read More 3 Langkah Mudah Langsaikan Hutan PTPTN Guna Akaun 2 KWSP

Knowledge Sharing, Personal

[[ UPDATE 2018 ]] 38 Sample Barangan Yang Anda Boleh Dapat Secara PERCUMA !

Siapa kat sini sukakan sample percuma? Mesti suka kan? Dah la percuma, lepas tu terus hantar ke rumah. Siapa yang tak nak, kan? One thing I like pasal dapat sampel percuma ni ialah kita boleh test samada produk tu sesuai dengan kita ke tak. Contohnyalah, masa anak I umur setahun lebih, I try bagi dia… Read More [[ UPDATE 2018 ]] 38 Sample Barangan Yang Anda Boleh Dapat Secara PERCUMA !

Knowledge Sharing

Jom Belajar Grammar

Percayakah anda bahawa saya dulu seorang Pensyarah dan Guru Bahasa? Sukar dipercayai bukan? Hihihi… Saya menggunakan website ini untuk menjadi diri saya sendiri dari menggunakan ayat-ayat ilmiah apabila berkomunikasi di alam maya. Malah ketika saya sedang menulis artikel ini, saya sendiri berasa agak kekok kerana saya lebih selesa ‘code-switch’ yang sudah sebati dengan diri saya. Baiklah. Tolong… Read More Jom Belajar Grammar

Bisnes, Knowledge Sharing

Kahwin Untuk Kaya

I have been following this one young entrepreneur (actually a couple) about on how they handle their business. I sangat kagum dengan mereka sebab at a very young age, mereka boleh dikategorikan sebagai seorang yang successful. Macamana I dapat tahu pasal mereka ni ialah lebih kurang 2-3 tahun yang lepas, I was looking for fashion… Read More Kahwin Untuk Kaya