My Shaklee Journey

Kenapa Pilih Shaklee

Nak tau macamana I boleh terjebak dengan Shaklee ni? Back in 2011, I diuji dengan ujian kesihatan. Beriban-riban duit telah dikeluarkan sebab nak sihat punya pasal. Paling rasa geram bila ada yang ambil peluang intro produk mereka tapi dalam diam nak kaut keuntungan. Apakan daya, nak sihat punya pasal, semua produk dan nasihat I cuba.… Read More Kenapa Pilih Shaklee

Knowledge Sharing, My Shaklee Journey

Shaklee Supports Israel ??

Beberapa minggu lepas, saya diajukan dengan soalan yang menjadi kelaziman bagi mereka yang anti-yahudi. “Betul ke Shaklee ni sokong Yahudi?” Jeng! Jengg! Jenggg!!!! Pertama sekali saya ingin mengucapkan Tahniahh kerana menjadi seorang pengguna yang bijak dan berhati-hati dalam memilih produk pemakanan dan seharian anda. Saya cukup kagum dengan mereka yang anto-zionis ini. Saya yang separa bersedia… Read More Shaklee Supports Israel ??

Life

Tips ke Pulau Langkawi – Day 2

Day 2 – Hari Jumaat Pada mulanya kami rancang untuk pergi Island Hopping. Tapi tak jadi bila mengenangkan Encik Suami perlu pergi solat Jumaat. Takut tak sempat. So, apa kami buat? Mestilah SHOPPING!! Sebelum shopping, kami jalan-jalan cari makan dulu. Tapi tak ingat nama gerai tu memandangkan yang ambil order tu muka takde perasaan. So tak… Read More Tips ke Pulau Langkawi – Day 2

Life

Tips ke Pulau Langkawi – Day 1

Hai! Kami baru saja pulang dari Langkawi. Ada beberapa tips ke Pulau Langkawi yang kami mahu kongsikan. Lain orang lain pengalaman. So, mana tips yang boleh pakai tu, korang ambik lah buat panduan yea. Percutian kami 4 hari, 3 malam (Khamis-Ahad). Sengaja pergi lama sikit sebab kami jarang bercuti. Alang-alang dah jarang, biarlah bercuti sepuas-puasnya… Read More Tips ke Pulau Langkawi – Day 1

Life

Bila mama tak sihat…

Bila mama tak sihat…. Semalam saya kurang sihat. Tak demam pun. Cuma sakit-sakit badan dan sendi dan jugak cerry berry.  Nak makan apa-apa pun tak lalu. Segala makanan berminyak dan bersantan semua saya tolak. Sehinggalah saya mintak Encik Suami tolong potongkan buah mangga kerana itu sahaja yang saya mampu telan bila tidak sihat. Selepas buah… Read More Bila mama tak sihat…