Life

Tips ke Pulau Langkawi – Day 2

Day 2 – Hari Jumaat Pada mulanya kami rancang untuk pergi Island Hopping. Tapi tak jadi bila mengenangkan Encik Suami perlu pergi solat Jumaat. Takut tak sempat. So, apa kami buat? Mestilah SHOPPING!! Sebelum shopping, kami jalan-jalan cari makan dulu. Tapi tak ingat nama gerai tu memandangkan yang ambil order tu muka takde perasaan. So tak… Read More Tips ke Pulau Langkawi – Day 2

Life

Tips ke Pulau Langkawi – Day 1

Hai! Kami baru saja pulang dari Langkawi. Ada beberapa tips ke Pulau Langkawi yang kami mahu kongsikan. Lain orang lain pengalaman. So, mana tips yang boleh pakai tu, korang ambik lah buat panduan yea. Percutian kami 4 hari, 3 malam (Khamis-Ahad). Sengaja pergi lama sikit sebab kami jarang bercuti. Alang-alang dah jarang, biarlah bercuti sepuas-puasnya… Read More Tips ke Pulau Langkawi – Day 1

Life

Bila mama tak sihat…

Bila mama tak sihat…. Semalam saya kurang sihat. Tak demam pun. Cuma sakit-sakit badan dan sendi dan jugak cerry berry.  Nak makan apa-apa pun tak lalu. Segala makanan berminyak dan bersantan semua saya tolak. Sehinggalah saya mintak Encik Suami tolong potongkan buah mangga kerana itu sahaja yang saya mampu telan bila tidak sihat. Selepas buah… Read More Bila mama tak sihat…

Life

Senario Seorang Pensyarah di Tempat Kerja

Sebagai seorang penyarah, saya nak kongsi senario yang saya lalui di tempat saya bekerja. Apabila pelajar-pelajar yang tidak saya kenali menyapa: “Assalamualaikum Doktor..”………saya tersenyum malu. “Assalamualaikum Puan..”……..saya tersenyum bangga. “Assalamualaikum Kak..”……..saya tersenyum lebar. “Assalamulaikum Dik, di mana bilik pensyarah?”…….saya sengih sampai ke telinga.