My Shaklee Journey

Kenapa Pilih Shaklee

Nak tau macamana I boleh terjebak dengan Shaklee ni?

Shaklee-products
Back in 2011, I diuji dengan ujian kesihatan. Beriban-riban duit telah dikeluarkan sebab nak sihat punya pasal. Paling rasa geram bila ada yang ambil peluang intro produk mereka tapi dalam diam nak kaut keuntungan. Apakan daya, nak sihat punya pasal, semua produk dan nasihat I cuba. Sampailah suatu hari, I belajar pasal positive thinking dan ‘kembali kepada fitrah’.

Rupanya selama ni I sibuk cari ‘ubat’. Walhal asas pada kesihatan ialah menjaga pemakanan, gaya hidup dan ibadah. Paling terkesan bila ada seorang non-muslim memperkenalkan sauna infra red yang fungsinya membaiki sel badan dan membuang toksin. Mula-mula memang tergoda, sampailah dia cakap sesuatu yang cukup terkesan di hati:

“You tahu tak infra red ni boleh dapat sekitar pukul 2-4 pagi? That’s why orang muslim digalakkan bangun malam dan mandi sebelum subuh. That’s the best time to get the best infra red dan baiki sel tubuh.”

Aikk….dia pula tarbiah kita. Melopong kejap dibuatnya. Kita sibuk cari infra red dan bayar beribu-ribu tapi Allah dah sediakan infra red percuma dari pukul 2-4 pagi rupanya. Malu pun ada. Nape I tak grab je therapy percuma tu. Ruginya bila Allah dah offer therapy dalam surah Al_Muzammil. Itulah namanya kembali kepada fitrah.

Pemakanan…huishhh…I mengaku dulu I sukakan benda-benda instant macam 3 in 2, fast food, cakes,  dan sewaktu dengannya. Rupa-rupanya semua tulah punca toksin dalam badan kita. Lagi mengarut kita makan, lagi berasid badan kita, lagi senang dapat penyakit. Wahhh……this is scary! Rupa-rupanya I sendiri cari pasal. Kaji punya kaji, pemakanan sihat dan minum air yang banyak will get rid of the toxins in our body. Masalahnya, masa bila I nak jaga pemakanan I? Banyak tanggungjawab nak diuruskan. Dan masa itulah I start kaji pasal supplement yang available kat Malaysia….

Well, I ni ada masanya agak cerewet mak nenek when it comes to anything yang boleh ditelan. Almaklumlah.. I ni anak auditor s***m yang sgt cerewet bab ISO. Semua benda I selidik. I akan kaji dan tanya sampai I puas hati untuk memastikan produk tu halal dan toyyiba. I paling pantang if orang jawab ‘produk ni halal sebab kawan saya yang kata/buat’. Tetttt… I nak tengok sijil halal. Itu jer. Sambil-sambil tu I survey supplement yang AFFORDABLE coz I dah janji dengan diri sendiri nak jaga diri sebaik mungkin selagi masih hidup. Kenapa? Coz my husband and child needs me. I malas dah nak survey lagi coz banyak benda lain boleh fikir.

Andddd….. I bet you can guess! Masa inilah I jumpa Shaklee. I mula dengan Sustained Release Vitamin C sebab harganya SANGAT MEMIKAT HATI dan tahan 6 BULAN. Tambahan lagi dengan sifat sustained release – yakni dilepaskan secara perlahan (bukan kentut yea) dalam body yang memikat hati I. Memang best lah.

Dan to cut the story short……rupa-rupanya Shaklee provide business oppurtunity yang sangat best. Siap encourage ‘to have more time with family’ dan financial freedom! Siapa tak nak kan?

So, itulah sebahagian dari cerita I dan Shaklee. #shakleeeffect memang syiok.

Nak supplement yang affordable dan berkualiti?
Pilihlah Shaklee

Call me! 013:3887507

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *