Knowledge Sharing, Personal

TIPS Shopping Online

Mungkin ada di antara kita yang masih ragu-ragu shopping di Lazada. Mungkin sebab pengalaman-pengalaman berbisa menyebabkan kita fikir empat lima kali untuk shopping online. Sebenarnya saya pun pernah macam tu. Akibat pernah di tipu dan kerugian RM700 membeli barang online, saya jadi skeptikal dengan peniaga online. In fact, sampai sekarang ada peniaga yang tidak jujur masih berleluasa terutamanya… Read More TIPS Shopping Online

Knowledge Sharing

10 Barang Menarik di LAZADA

Kalau you perasan, kat Malaysia ni kita dah boleh shopping online. In fact, barang-barang keperluan macam diapers, pads, handbags, alat-alat elektronik pun kita dah boleh beli online. Kalau di US, rata-rata penduduk kat situ suka shopping memalui Amazon. Sikit-sikit Amazon. Tapi takkan lah kita nak shopping dari Amazon jugak sebab currency berbeza. Lainlah kalau you… Read More 10 Barang Menarik di LAZADA

Knowledge Sharing, Video

13 Resipi Bunga Kobis (Cauliflower) Untuk Diet

Tahun 2016 sedang menyaksikan yang ramai sedang berdiet untuk mendapatkan bentuk badan yang ideal. Ada yang mengamalkan low calorie diet, diet mengikut jenis darah, vegetarian diet, atkins diet dan tak kurang juga yang mengamalkan yo-yo diet! Untuk berdiet, anda memerlukan ilmu untuk mengenalpasti bagaimana badan anda berfungsi untuk mendapatkan bentuk badan idaman anda. Dalam banyak-banyak… Read More 13 Resipi Bunga Kobis (Cauliflower) Untuk Diet