Knowledge Sharing

3 Langkah Mudah Langsaikan Hutan PTPTN Guna Akaun 2 KWSP

Actually I tak pernah ambil PTPTN. Thanx to abah sebab dah banyak berkorban demi untuk masa depan anak-anak. Kadang-kadang rasa malu yang  teramat sebab tak tahu macamana nak balas jasa abah. Bila kita diberi hadiah, dia menolak. Kalau kita hulur duit, dia suruh simpan. Tapi bila kita bagi kek coklat, dia boleh mengadap sorang diri hahahaha! Bagi banyak-banyak… Read More 3 Langkah Mudah Langsaikan Hutan PTPTN Guna Akaun 2 KWSP

Knowledge Sharing, Personal

[[ UPDATE 2017 ]] 38 Sample Barangan Yang Anda Boleh Dapat Secara PERCUMA !

  Siapa kat sini sukakan sample percuma? Mesti suka kan? Dah la percuma, lepas tu terus hantar ke rumah. Siapa yang tak nak, kan? One thing I like pasal dapat sampel percuma ni ialah kita boleh test samada produk tu sesuai dengan kita ke tak. Contohnyalah, masa anak I umur setahun lebih, I try bagi… Read More [[ UPDATE 2017 ]] 38 Sample Barangan Yang Anda Boleh Dapat Secara PERCUMA !

Knowledge Sharing

Jom Belajar Grammar

Percayakah anda bahawa saya dulu seorang Pensyarah dan Guru Bahasa? Sukar dipercayai bukan? Hihihi… Saya menggunakan website ini untuk menjadi diri saya sendiri dari menggunakan ayat-ayat ilmiah apabila berkomunikasi di alam maya. Malah ketika saya sedang menulis artikel ini, saya sendiri berasa agak kekok kerana saya lebih selesa ‘code-switch’ yang sudah sebati dengan diri saya. Baiklah. Tolong… Read More Jom Belajar Grammar

Bisnes, WERDA

Harga Tudung WERDA Setanding Kualitinya

Beli pun dapat pahala? Macam pelik bukan? Macamana nak dapat pahala tu? Jom baca mengenai WERDA. Werda ialah jenama yang akan mengeluarkan sendiri pakaian Muslimah mengikut spesifikasi Islam dengan piawaian Al-Quran dan bukannya gaya yang hilang kepada cantik tapi mengorbankan tuntutan Allah. Werda dicipta untuk membawa islah dalam tuntutan wanita menutup aurat tanpa dimanipulasi fesyen komersil.… Read More Harga Tudung WERDA Setanding Kualitinya