Kesihatan badan

Pengalaman Sakit Lutut

 

 

 

Cerita sakit lutut.

sakit lutut

 

 

 

 

 

 

 

 

.
This is my new best friend.
Tapi kalau boleh taknak la best friend forever.
Hihihiii
.
Semenjak start workout, jogging pelbagai, lutut kiri dah bagi signal yang tak best.
Almaklumlah dah berkurun tak physically active.
Rasakan.
.
Kat rumah ada supplement Shaklee.
Tak pasal2 kena start makan Advanced Joint Health Tablet a.k.a AJHT.
Tapi I know kena sabar sikit nak tunggu supplement ni beri kesan.
Maka kenalah tahan sakit.
.
Sampailah satu tahap, nak solat pun lutut rasa tak best.
Seksanya bila bangun dari sujud.
Aduhh tak boleh jadi ni.
Lutut kaki kanan pun dah start sama2 sengal.
.
Tiba2 teringat opah, mama, kawan2 senior yang sakit lutut.
Sekarang baru paham apa diorg rasa.
.
Tapi encik suami baik hati.
Dia order Pro Kas ni dari adik dia yang kebetulan nak datang berkursus kat sini.
.
Dulu I skeptikal.
Sebab bau Pro Kas ni sama je macam minyak angin panas yang lain.
Mak mertua pakai pun I rasa biasa je.
Tapi I perasan sesuatu.
Mak mertua dah kurang merungut pasal sakit lutut.
.
Bila dapat je Pro Kas ni, cik abang I terus sapu kat lutut I malam tu jugak.
3 titik je dia letak kat setiap lutut.
Masa ni skeptikal lagi.
Sikitnya letak.
Biar betul.
.
Esoknya masa solat subuh, I perasan sakit tu banyak kurang.
Wahh cepatnya berkesan.
Seronoknya dapat sujud masa solat subuh.
.
Tapi I skeptikal lagi.
Yelah, tak kenal maka tak cinta.
Takut la kot ada steroid ke apa ke.
Hehehe.
.
Bila cek kotak, ada nombor KKM, lulus GMP etc.
I selidik jugak kat internet.
Dah namanya anak auditor.
Huhuhu.
Kerja asyik nak research je.
.
Bila buka website Pro Kas , I baca ingredients dulu.
Insya Allah semua bahan selamat.
Sebab ada alovera, vitamins, soya dan buat fevered I – delima.
Mula2 tu ingat ke untuk makan.
Rupanya untuk sapu.

Gambar ihsan encik google. Terima kasih.
Gambar ihsan encik google. Terima kasih.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lepas tu I tengok testimony.
Kebanyakannya pemain bola yang pakai.
Even pakcik naik basikal jelajah Malaysia pun pakai.
Sekali….ehhh…macam kenal.
Rupanya kawan-kawan yang pemain bola pun pakai.
Maka secara otomatisnya I terus yakin dengan Pro Kas ni.
Dah diorg yang main bola ni selalu sakit lutut pun pakai.
Kita pun kena try pakai la kan.
.
Kenapa I share semua ni.
Ntah I pun tak tahu.
I tak dapat komisen pun cakap pasal Pro Kas ni.
Takde siapa suruh tulis semua ni.
Tapi I rasa siapa yang ada ahli keluarga yang sakit lutut, sesuai bebenor la pakai Pro Kas ni.
.
Kata adik ipar I, pemain bola and ahli2 sukan memang suka sangatlah dengan Pro Kas ni
Ramai yang repeat order.
Yelah, dia pun kaki main bola.
Mestilah dia faham pasal masalah sakit lutut ni.
.
Tak kisah la sesiapa pun yang repeat order, sakit lutut memang tak best.
Serius memang tak best.
Pro Kas ni pain reliever.
Kalau nak jaga kesihatan sendi dan tulang, pemakanan, supplement dan exercise mesti kena jaga.
Kalau sakit sangat, kenalah buat fisioterapi yang tak tahu bila appointmentnya.
.
Ok encik suami, terima kasih belikan Pro Kas ni yea.
Anyway, pandai tak I tulis malam ni?
Ni pun terus dapat inpirasi nak tulis sebab gembira lutut kurang sakit.
Hehehe.
.
Sekian, selamat malam ????
.
.
.
.
.
.
.
.
Oh owhhhh korang sakit lutut jugak?
.
Bolehlah hubungi Iwan 0129224435
Dia baik.
Dia boleh kasi best price punya.
hihi
.
.
.
Chowww!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *