Knowledge Sharing, My Shaklee Journey

Shaklee Supports Israel ??

Beberapa minggu lepas, saya diajukan dengan soalan yang menjadi kelaziman bagi mereka yang anti-yahudi.

“Betul ke Shaklee ni sokong Yahudi?”

Jeng! Jengg! Jenggg!!!!

Pertama sekali saya ingin mengucapkan Tahniahh kerana menjadi seorang pengguna yang bijak dan berhati-hati dalam memilih produk pemakanan dan seharian anda. Saya cukup kagum dengan mereka yang anto-zionis ini. Saya yang separa bersedia sudah bersedia dengan soalan begini dan atas sebab inilah saya pun melakukan kajian sendiri jika tidak mendapat jawapan yang meyakinkan.

Pertama sekali, saya telah menghubungi pihak customer service Shaklee sendiri untuk mendapatkan penjelasan dari mereka. Jawapan mereka ringkas:

“Shaklee tidak menyokong mana-mana pihak.”

Itu sahaja jawapan yang diberi. Namun hati kecil saya masih tidak berpuas hati. Saya perlu cari bukti.

Google punya google, akhirnya saya jumpa website yang dikatakan punca Shaklee supports Israel . Meh sini saya tepek sikit printscreen website tu. Kalau nak tengok sendiri website tu, sila google sendiri. Saya tak support website tu. Karang mereka naik rank pulak…hehehee

shaklee support israel

 

Haaa…jelas, terang makin bersuluh kan (betul ke ayat ni?). Eiiii…. Shaklee supports Israel ? Kita tengok pun rasa mencikk kan. Taapiiii…. selidik punya selidik, website ni bukan milik Shaklee. Ia adalah milik Independent Distributors macam kami jugak.

Master Cery  yang merupakan wanita Muslim Presidential Master paling tip-top dalam Shaklee pun dah sahkan:

‘dah semuka faceto face dgn management Shaklee….Mereka dah pun sahkan yg ianya Shaklee Independet Distributor bukan website Shaklee’

Kalau tengok betul-betul kat website tu, logo yang dipakai pun logo Shaklee Independent Distributor. Apakah Shaklee Independent Distributor (SID)? SID tu macam kamilah. Kami yang duk promote Shaklee ni dan dapat bonus yang berlipat ganda.

Anways, saya pun klik kat ‘our team’ tu, dan inilah hasilnya:

 shaklee support yahudi

 

Saya tak tahu siapa Roz fisherman dan David mill (tak pasal-pasal diorg ni glamer!).  Tapi saya tahu yang mereka SID macam kami. Seperti mereka, kami ada hak untuk menyumbang kepada mana-mana pihak. Diorg nak sumbang kat Israel. Kita?  So, sebagai seorang Muslim, takkan kami nak sumbangkan kat zionis laknatullah? Nauzubillahiminzalik. Kita ada pilihan, sebagai seorang SID yang beragama Islam, siapa yang patut kita tolong? Meh la jadi orang Islam yang kaya yang berjaya. Kita usaha lebih sikit. Kalahkan fiherman dan mill itu. Kita sumbangkan bonus kita pada palestine sebanyak mungkin. Lepas tu kita buat benda yang sama. Mehh nak copy paste ayat deme:

“You’ll not only help yourself feel better, look better, and do better, you’ll be helping Aman Palestin. How? Everytime you order, Aman Palestin will earn real ringgits!”

Haa…..last-last mereka yang takut kat kita sebab kita lagi kaya dari mereka. Nanti keluar pulak isu di kalangan mereka yang Shaklee supports Palestine. Well, who knows? Kita yang menentukan samada mahu Islam menang atau tidak bukan?

Everything is in your hand. Jom jadi pengguna bijak seperti orang lain. Moh kaya sambil telan supplement Shaklee 😉

I’m Your Shaklee Independent Distributor (SID),
Ruqayya 013-3887507

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *