• Tips Memilih dan Beli Tilam Pelbagai Jenis Serta Saiz Secara Online : Mudah lagi Murah!

    Posted on January 28, 2018 by Ruqayya Khalid in Knowledge Sharing.

    Tahukah anda yang sebenarnya kita boleh beli tilam secara online? kalo tilam baby tak heran lah kan. Apa yang saya maksudkan sekarang ni tilam saiz single, queen bahkan saiz king pon kita boleh beli online. Mungkin ramai yang tahu kot, atau saya memang agak ketinggalan hihi.. Few years back, Me and my husband ada terfikir […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • Adakah anda depressed? Jom cuba ujian ini.

    Posted on August 16, 2017 by Ruqayya Khalid in Kesihatan badan.

    Anda ingin tahu adakah anda stress? Depressi? Anzieti? Jom buat saringan ini. https://goo.gl/forms/3AYw0qdc0pQ65Bmi1 P/s. Google hanya membenarkan 10000 saringan setiap hari. Saringan akan dibuka pada hari esok apabila quota telah habis untuk hari ini. Sebagai alternatif, anda juga boleh menyaring kesihatan mental anda secara manual di laman webhttp://tinyurl.com/je8b3nd Harap maklum. [INFO] 5 LANGKAH MUDAH UNTUK […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • Kentut Vagina

    Posted on August 16, 2017 by Ruqayya Khalid in Kesihatan badan.

    KENTUT VAGINA Kita selalu dimomokkan dengan ayat begini: ‘ Bahaya tau kentut vagina ni, nanti suami lari’ ‘ Kentut vagina ini boleh batalkan solat’ ‘ Habislah kau dah ada kentut vagina, dah tak umph dah la’ Hurm macam macam ayat penjual nak menakutkan wanita wanita kita. Kentut vagina adalah angin yang dibebaskan keluar daripada faraj. […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • Koleksi Persediaan UPSR 2017

    Posted on August 14, 2017 by Ruqayya Khalid in Kesihatan badan.

    Koleksi Terbesar Bahan-bahan persediaan UPSR 2017 sama ada soalan sebenar UPSR, percubaan dari pelbagai negeri, modul, tips dan pelbagai lagi. Kongsikan kepada rakan agar ia lebih bermanfaat. Himpunan Terbesar Koleksi Percubaan UPSR 2017 dari pelbagai negeri dan daerah – https://goo.gl/hjPhrK Karangan Ramalan BM UPSR- https://goo.gl/6wAfBS Kertas ramalan UPSR Sains – https://goo.gl/GG129T Kertas ramalan bahasa melayu […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • Koleksi Soalan Latihan SRAI

    Posted on April 11, 2017 by Ruqayya Khalid in Knowledge Sharing.

    Saya ada menerima email khasnya dari para-para ibu yang bertanyakan mengenai contoh latihan soalan UKS SRAI. Dukacita diamklumkan bahawa saya tidak menyimpan sebarang copy. Malah, saya tak berani nak scan dan upload di internet untuk menghormati hak cipta para penulis yang membuat soalan tu. Tapi apa yang saya boleh bantu ialah dengan merekemenkan buku-buku latihan […]

    Continue Reading...
    66 Comments.
  • 10 Barang Persediaan Bersalin yang Semua BAKAL BAPA Perlu Ambil Tahu

    Posted on April 4, 2017 by Ruqayya Khalid in Knowledge Sharing.

    Baru-baru ni saya ada appointment di Putrajaya. Kami perlu berjumpa dengan seorang doktor pakar di bahagian Obstetrik & Ginekologi di sana. Memandangkan tempat yang kami pergi tu adalah tempat bersalin, kami kenalah tunggu giliran untuk memberi laluan kepada mommies yang nak bersalin. Nak tak nak, nak dekat 2 jam kami tunggu giliran kami. Sambil-sambil tunggu […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • Tips Memilih Pakaian Renang Muslimah (Swimming Wear)

    Posted on March 28, 2017 by Ruqayya Khalid in Knowledge Sharing, Personal.

    . Siapa kat sini suka berenang sila angkat tangan! Kami sekeluarga tinggal di kawasan yang ada swimming pool. Alang-alang  dah bayar lebih kurang RM150 maintenance fees setiap bulan, kami kena pastikan yang kami guna semua fasiliti yang sedia ada kat sini. Antara fasiliti yang boleh diguna ialah dewan main bandminton, gym dan swimming pool. Futsal court […]

    Continue Reading...
    6 Comments.
  • Online Home Tuition : Goodbye conventional tuition!

    Posted on March 9, 2017 by Ruqayya Khalid in Knowledge Sharing, Online Home Tuition.

    NOTE!  ENTRY INI TIDAK DI EDIT. JIKA ANDA MENGALAMI MASALAH KEMURUNGAN UNTUK MEMBACA POST ROJAK SEPERTI INI, YOU CAN QUICKLY CLICK ‘X’ ON THE TOP OF YOUR LEFT/RIGHT SCREEN. THANK YOU. -giggle- . . It took me some time to write this post. I really don’t know how to begin with. Tapi kalau tak share, […]

    Continue Reading...
    No Comments.