Syoknya Kerja dari Rumah !

Siapa sangka, dari seorang pensyarah yang perlu bekerja 40 jam seminggu (owhh selalunya lebih) yang perlu membawa kerja-kerja ke rumah, kini saya hanya bekerja dari rumah dan boleh melakukan perkara yang saya suka. Dan paling tidak sangka, dulu seorang pensyarah, tetapi kini seorang Working-at-Home-Mother (WAHM) atau istilah yang agak menyeronokkan, Working-Anywhere-Mother (WAM…ye saya reka sendiri) asalkan saya dapat bersama dengan keluarga tercimta. Saya takde pengalaman buat bisnes. Siapa pun tak sangka saya akan terjebak dengan bisnes. Tapi niat saya hanya satu, saya mahu bersama keluarga saya sambil menjana pendapatan. Saya mahu travel tanpa memikirkan beban kerja yang bertimbun-timbun. Saya mahu BEBAS! Semuanya apabila saya secara tidak sengaja menjumpai Shaklee. Modal sangat rendah. Hanya perlukan smartphone, internet dan disiplin yang tinggi. Small steps lead to big results. Itulah yang kami lakukan. Tak perlu cari orang. Hanya jaga kesihatan dan kongsikan kebaikan bersama orang lain…. Owh nanti saya cerita panjang-panjang yea. Sekarang saya nak bawa anak pergi jalan :) Anyway, siapa di sini berminat memulakan bisnes dengan modal yang rendah? Offer ini saya buka kepada surirumah atau sesiapa sahaja yang mahu lakukan sesuatu untuk diri sendiri dan keluarga. Ciri-ciri: ++ Modal RM75 (termasuk pos) ++ Suka menulis blog dan blog hopping (WAJIB jika mahu lekas berjaya) ++ Yakin dengan rezeki Allah yang maha luas ++ Tidak perlu simpan stok ++ Istiqomah Boleh hubungi saya PM/Whatsapp: Ruqayya 013:3887507 Syoknya kerja dari rumah! FAST ACTION, FAST RESULT.

Sabun basuh pinggan Shaklee yang best dan murah!

Siapa kat sini paling pantang bab basuh pinggan? Asal basuh je, tangan jadi kering dan gatal. Lepas tu mulalah menggaru dan rasa pedih-pedih. Senang cerita, tangan you yang halus mulus tu memang alergic dengan sabun pinggan lebih-lebih lagi yang berbentuk pes tu! Hahh..takkan nak tinggalkan je pinggan-pinggan tu kot! Meh sini mehh. Toksah membazir beli […]

Sesi Magika Ekslusif bersama PM Cery Mamafaiz

master cery

Bismillah… Baru-baru ni, saya telah mendapat peluang untuk bertemu Pm Cery bersama-sama leaders LiSA yang lain (kak Aida, kak Jamie, kak Aini, kak Alis & kak Mas) di Paragon Point. Pertemuan pada 28 Ogos 2014 itu merupakan Sesi Magica Ekslusif di mana hanya 11 orang sahaja yang boleh bertemu dengan beliau pada suatu masa. Perasaan […]