Nak Lose Weight? Cuba Kira Kalori

I’m on a mission to lose weight. Selama ni diet cara sendiri but hasilnya BERAT MAKIN NAIK! lol. Itulah…orang kata kalau nak buat sesuatu, kenalah cari ilmu dulu. Ini main bedal je ikut logic akal sendiri. Daripada nak turun 8kg, tup tup naik 3kg. Masa tu alarm dalam kepala pun start berbunyi. Rupa-rupanya BMI pun […]

10 Barang Menarik di LAZADA

Kalau you perasan, kat Malaysia ni kita dah boleh shopping online. In fact, barang-barang keperluan macam diapers, pads, handbags, alat-alat elektronik pun kita dah boleh beli online. Kalau di US, rata-rata penduduk kat situ suka shopping memalui Amazon. Sikit-sikit Amazon. Tapi takkan lah kita nak shopping dari Amazon jugak sebab currency berbeza. Lainlah kalau you […]

Nak belajar GRAMMAR dengan saya?

Hello peeps! I’m thinking of conducting grammar classes with a maximum of 4 students per session. I ada pengalaman mengajar basic grammar kepada pelajar2 IPTA dan I rasa it’s a waste if I don’t share it with other people. 8 years of teaching experience and now I am a WAHM (working at-home mom). Honestly, I don’t have […]