• [[ UPDATE 2018 ]] 38 Sample Barangan Yang Anda Boleh Dapat Secara PERCUMA !

    Siapa kat sini sukakan sample percuma? Mesti suka kan? Dah la percuma, lepas tu terus hantar ke rumah. Siapa yang tak nak, kan?

    One thing I like pasal dapat sampel percuma ni ialah kita boleh test samada produk tu sesuai dengan kita ke tak. Contohnyalah, masa anak I umur setahun lebih, I try bagi dia sample baby food yang I dapat secara free.

    Baru bagi satu suap, muka dan badan anak I dah merah padam sebab tak tahan dengan lactose / laktosa dari susu lembu.

    Terus dia muntah. Baru dia nampak ok balik. Tak lama lepas tu I try lagi sekali untuk perisa lain yang takde lactose, baru dia ok sikit. Tapi takdelah I beli memandangkan dah tahu kondisi anak sendiri.

    I think home cook is the best. Lagi-lagi bila kita yang buat sendiri. Gerenti sedapp hihi

    Same goes to susu untuk mommies yang mengandung. Nak dijadikan cerita, rezeki I murah masa mengandung. Semua susu untuk materna mom I dapat free je.

    Tak pernah beli langsung. Sampaikan terlebih-lebih dan expired lepas bersalin. Silap juga tak pass kat orang lain tapi masa tu takde kawan dekat yang pregnant.

    Bila sebut bab free sample, I terkenang suatu kisah. Teringat masa zaman sekolah dulu, ada kawan satu kelas ni nakal sikit. Ada je idea dia nak buat.

    Masa kami form 4 – form 5 macam tu, dia pergi kumpul keratan free samples majalah especially dari majalah-majalah wanita dan majalah-majalah baby.

    Apa yang dia buat, dia pergi isi nama kawan-kawan yang dia nak kenakan. Contohnya, kalau ada free sample sanitary pad, dia pergi isi nama budak-budak lelaki kelas kami. Yang perempuan pulak, dia pergi isi nama untuk sample-sample susu atau diapers.

    Bila dia isi borang free sample, syarikat brand tersebut akan terus pos produk tu ke rumah atau alamat yang dah diisi. Gigih betul kawan I tu menyakat orang hahaha

    I pun pernah terkena. Pada suatu hari yang indah, punyalah happy dapat surat. Ingat ke dari peminat hihi. Rupa-rupanya surat beserta hadiah dari brand XYZ. Sempat jugak kawan I tu kenakan I. Cehh. Masa tu I tak sporting. Terkejut bila sample susu baby sampai rumah.

    Mama tanya kenapa I dapat free sample susu. Risau juga diorang fikir bukan-bukan.

    Yelah..umur baru belasan jagung tapi dah dapat sample susu baby (nak jugak defend diri sendiri kan hahahaha). Mak mana yang tak terkejut kan. Esoknya masa pergi sekolah I moody. Ni semua gara-gara kawan I yang nakal tu.

    Tapi dia gelak je. Tak jadi I nak marah tau. Yelah…dah personaliti dia sentiasa riang gumbira. Sampai sekarang dia nakal. Kat fb pun dia sakat orang. Bababbb karangg…

    Anyway, rupa-rupanya nak dapatkan free sample ni ada lagi. Kalau dulu kita kena isi borang dan pos surat tu kat kat company. Sekarang ni kita just isi particulars online je and terus company tu pos kat rumah.

    Macam biasa, kenalah isi nama, alamat dan no tel. Selalunya ada disclaimer yang data personal kita beri tu takkan disalahguna.

    Apa lagi, jom dapatkan sample percuma dari produk-produk yang I akan list kat bawah lagi stok masih ada.

    I pun ada disclaimer: I tak jamin stok masih ada atau tidak di saat you apply for free sample ni yea. So silalah baca terms and conditions. Membacakan amalan yang mulia 🙂 🙂

    And don’t be suprised yang kebanyakan barang-barang sample ni adalah untuk ladies/mommies and babies ye.

    Korang jangan pulak jadi macam kawan I yang nakal tu pergi kenakan kawan-kawan yang lain yea. Tapi nak kenakan sekala sekala pun takper hahahaha

    FREE SAMPLES Barangan babies, mommies & children

    Susu/Cereal

    1. Anmum free sample 

    2. Friso Gold free sample

    3. Nestle Cerelac free sample

    4. Wyeth Nutition free sample

    5. Enfagrow free sample

    6. Sustagen free sample

    7. Similac free sample

    8. Dutch Lady Nutri plan free sample

    9. Dumex Mamil free sample

    10. Dugro Soy free sample

    11. Lactokid free sample

    11. Karihome free sample (yang ni kena call yea)

     

    BAHARU!!!

    ***Susu Kambing 

    Lazz Susu Kambing

    Wildan Susu Kambing

    Susu Kambing i-Sunnah

    Susu Kambing Habib  <<——yang ini whatsapp terus gitew

    Rayyan Susu Kambing

    Susu Suffy

     

    Diapers

    12. Whoopee free sample (yang ni kena email [email protected] )

    13. Huggies free sample

    14. Drypers free sample

    15. Diapex free sample

    16. Mamypoko free sample

    17. Kao Merries free sample

    BARU!

    ** PETPET free sample

    ** FITTI free sample

    ** CHIAUS free sample <<— rasanya ada kos penghantaran

     

    Barangan mommy/baby

    18. Suvana Organic free sample (Lembah Klang sahaja) ***yang ni dah habisss

    Carrie Bac Buster Hair & Body Wash

    Charms Star Glow (sebelum 18 Februari 2018)

     

    Mommies jangan lupa beli Tropika Baby Herbal Cream tau. Katanya memang bagus untuk perut kembung dan baby yang selalu selsema. Harga kat SINI pun jimat banyak.

     

    Menarik: Tips Shopping Online 

     

    FREE SAMPLES  Barangan wanita

    Sanitary Pad

    19. Kotex free sample

    20. Libresse free sample

    21. Laurier free sample

    22. Sofy Extra Dry

    23. Intimate

     

    Pembersih peribadi wanita

    24. Lactacyd free sample

    25. Petite Fushia

     

    Facial wash / Skin care

    26. Nano White Fresh free sample (tarikh tutup 30 April 2016)

    27. Botanics Hydra Whitening Wash 

    28. Clarins Hydra Essentiel -Promo 11th January – 8th February 2018

     

    BAHARU!!

    NOTA: Sila semak ingredients!

    ** Laneige Fresh Oil Serum

    Laneige Eye Serum

    Kose UV Solution

    Kerastase Aura Botanica

     

    HASK Hair Care

    Jurlique

    Nutox Sample

    Sensodyne

    Melvita Argan Concentrate (Collect di kaunter sebelum 28 Februari 2018)

    Pati HerbamaduClear Herbs (Sebelum 31 Januari 2018)

     

     BACA: 1O BARANG PERSEDIAAN BERSALIN YANG SEMUA BAKAL BAPA PERLU TAHU.

    10 Barang

     

    Lain-lain

    29. Kleenex Wet Toilet Tissue free sample 

    30. Dewamor Perfume

    Exsprae Perfume EDT

    Lancome Miracle Secret

     

    FREE SAMPLES  Random

    Syampu

    31. Selsun Blue

    32. Dove

    BARU!!

    ** Dove Hair Syampoo (sila semak ingredients ye)

     

    Diapers dewasa 

    33. Tena free sample

    34. Certainty free sample

     

    Minuman/Makanan

    35. Anlene free sample

    36. Essenso free sample

    37. Knorr free sample

     

    Sabun detergen

    38. Breeze Comfort free sample

     

    Nota:

    **Some of the free sample requests require you to register as a member. Fret not, the registration is free.

    **Beberapa permintaan sampel percuma memerlukan anda untuk mendaftar sebagai ahli. Jangan risau, pendaftaran adalah percuma.

    Seronok kan bila dapat free samples? Ok…jom online window shopping pula. Jom tengok 10 Barang Menarik yang anda boleh beli melalui online.

    Mahukan infomasi terkini mengenai barangan percuma? Jangan lupa SUBSCRIBE supplementmama.com. Tinggalkan e-mail di bahagian subscribe di bawah 🙂

    Pssttt…. khas untuk anak kelahiran Selangor, Perak dan Terengganu, sudah tuntut elaun kelahiran untuk baby anda? Jom baca Elaun Kelahiran yang Ramai Ibu Bapa Tidak Tahu .



382 Responsesso far.

  1. Norsaliza says:

    Seronoknya dapat barang percuma?

  2. Siti nur fatihah binti mohd noor Mohd noor says:

    Saya suka.barang sample

  3. Amim Blog says:

    wow banyak juga ni. tq sis 😀

  4. azamimah says:

    LOVE IT ??

  5. nurs says:

    Tq for info sis. banyak dah sy dapat sample utk anak buah. 🙂

  6. Noorizati bt mat isa says:

    sy nk sample brgan bby..rezeki utk bkl bby sy nnt

  7. Norfazila binti abu bakar says:

    Saya suka semua free sample ni…suka sangat! Best..best..best!

  8. Nurul ain syafieqah Bt Abdullah says:

    Nak cuba free sample…kalau minat dan sesuai itu lah pilihan saya sekeluarga.

  9. Nor Anisah Yusuff says:

    Tq for sharing..bile ade mase je isi form ?

  10. Intan Shazilah bt Saad says:

    Saya suka sgt sampel percuma..terbaik..

  11. Lina Wong says:

    Happy betul bila dapat Cuba barang baru dgn free. Thanks a lot .

  12. Rabuniah binti sahrin says:

    Suka2 suka..mmg terbaik sample free ni..

  13. Noorashikin Mohamad Noor says:

    Saya suka kan nya..

  14. Siti natasha hanim bt nazni says:

    Mungkin ad rezeki baby untuk free sample

  15. Siti fairina forzi says:

    Saya suka smpel free.. Sgt menarik..

  16. Noor Mastura Binti Zuliyadil says:

    mana tahu jika ada rezki untuk anak saya dapat sample percuma ni…

  17. Syamsiah says:

    Saye suka menyertai program… Sample free

  18. norhafizah binti mat zaib says:

    Best ni…nak..nak..

  19. rina hayati bt irsal says:

    Nak free sbb nak cuba mana tahu rezeki baby bakal lahir june nieee

  20. Zaimah Zakaria says:

    Anak saya susu badan skrng dah 2 tahun 4 bulan.. Saya x tahu nak try susu mana Saya nak try sample dumex tpi x dpt nk login sbb page under maintenance ..

  21. Nurul afidah binti zakaria says:

    Wow…bestnya dapat sampel free..
    Moga ade rezeki saya…

  22. savitri eh foo says:

    suka sangat brg free hehehehhehe

  23. Najiah says:

    Best Sgt ni.. Saya suka brg sample

Sebarang komen dan pandangan amat kami hargai