[[ UPDATE 2020 ]] 38 Sample Barangan Yang Anda Boleh Dapat Secara PERCUMA !

Siapa kat sini sukakan sample percuma? Mesti suka kan? Dah la percuma, lepas tu terus hantar ke rumah. Siapa yang tak nak, kan?

One thing I like pasal dapat sampel percuma ni ialah kita boleh test samada produk tu sesuai dengan kita ke tak. Contohnyalah, masa anak I umur setahun lebih, I try bagi dia sample baby food yang I dapat secara free.

Terus dia muntah. Baru dia nampak ok balik. Tak lama lepas tu I try lagi sekali untuk perisa lain yang takde lactose, baru dia ok sikit. Tapi takdelah I beli memandangkan dah tahu kondisi anak sendiri.

I think home cook is the best. Lagi-lagi bila kita yang buat sendiri. Gerenti sedapp hihi

Same goes to susu untuk mommies yang mengandung. Nak dijadikan cerita, rezeki I murah masa mengandung. Semua susu untuk materna mom I dapat free je.

Tak pernah beli langsung. Sampaikan terlebih-lebih dan expired lepas bersalin. Silap juga tak pass kat orang lain tapi masa tu takde kawan dekat yang pregnant.

Bila sebut bab free sample, I terkenang suatu kisah. Teringat masa zaman sekolah dulu, ada kawan satu kelas ni nakal sikit. Ada je idea dia nak buat.

Masa kami form 4 – form 5 macam tu, dia pergi kumpul keratan free samples majalah especially dari majalah-majalah wanita dan majalah-majalah baby.

Apa yang dia buat, dia pergi isi nama kawan-kawan yang dia nak kenakan. Contohnya, kalau ada free sample sanitary pad, dia pergi isi nama budak-budak lelaki kelas kami. Yang perempuan pulak, dia pergi isi nama untuk sample-sample susu atau diapers.

Bila dia isi borang free sample, syarikat brand tersebut akan terus pos produk tu ke rumah atau alamat yang dah diisi. Gigih betul kawan I tu menyakat orang hahaha



I pun pernah terkena. Pada suatu hari yang indah, punyalah happy dapat surat. Ingat ke dari peminat hihi. Rupa-rupanya surat beserta hadiah dari brand XYZ. Sempat jugak kawan I tu kenakan I. Cehh. Masa tu I tak sporting. Terkejut bila sample susu baby sampai rumah.

Mama tanya kenapa I dapat free sample susu. Risau juga diorang fikir bukan-bukan.

Yelah..umur baru belasan jagung tapi dah dapat sample susu baby (nak jugak defend diri sendiri kan hahahaha). Mak mana yang tak terkejut kan. Esoknya masa pergi sekolah I moody. Ni semua gara-gara kawan I yang nakal tu.

Tapi dia gelak je. Tak jadi I nak marah tau. Yelah…dah personaliti dia sentiasa riang gumbira. Sampai sekarang dia nakal. Kat fb pun dia sakat orang. Bababbb karangg…

Anyway, rupa-rupanya nak dapatkan free sample ni ada lagi. Kalau dulu kita kena isi borang dan pos surat tu kat kat company. Sekarang ni kita just isi particulars online je and terus company tu pos kat rumah.

Macam biasa, kenalah isi nama, alamat dan no tel. Selalunya ada disclaimer yang data personal kita beri tu takkan disalahguna.

Apa lagi, jom dapatkan sample percuma dari produk-produk yang I akan list kat bawah lagi stok masih ada.



I pun ada disclaimer: I tak jamin stok masih ada atau tidak di saat you apply for free sample ni yea. So silalah baca terms and conditions. Membacakan amalan yang mulia :) :)

And don’t be suprised yang kebanyakan barang-barang sample ni adalah untuk ladies/mommies and babies ye.

Korang jangan pulak jadi macam kawan I yang nakal tu pergi kenakan kawan-kawan yang lain yea. Tapi nak kenakan sekala sekala pun takper hahahaha


FREE SAMPLES Barangan babies, mommies & children

Susu/Cereal

1. Anmum free sample Ada macam-macam jenis.

2. Friso Gold free sample

3. Nestle Start Well (ada macam-macam sampel di sini)

4. Wyeth Nutition free sample

5. Enfagrow free sample

6. Sustagen free sample

7. Similac free sample

8. Dutch Lady Nutri plan free sample

9. Dumex Mamil free sample

10. Dugro Soy free sample

Dugro Sure

11. Lactokid free sample

11. Karihome free sample (yang ni kena call yea)

BAHARU!!!

***Susu Kambing

Lazz Susu Kambing

Wildan Susu Kambing

Susu Kambing i-Sunnah

Susu Kambing Habib <<——yang ini whatsapp terus gitew

Rayyan Susu Kambing

Susu Suffy

Diapers

12. Whoopee free sample (yang ni kena email whoopee@peoplengrit.com )

13. Huggies free sample

14. Drypers free sample

15. Diapex free sample

16. Mamypoko free sample

17. Kao Merries free sample

BARU!

** PETPET free sample

** FITTI free sample

** CHIAUS free sample <<— rasanya ada kos penghantaran

Barangan mommy/baby

18. Suvana Organic free sample (Lembah Klang sahaja) ***yang ni dah habisss

Carrie Bac Buster Hair & Body Wash

Untuk mommies yang nak berjimat cermat untuk diapers, bolehlah beli diapers secara borong di Lazada. Terus KLIK DI SINI.

Menarik: Tips Shopping Online

FREE SAMPLES Barangan wanita

Sanitary Pad

19. Kotex free sample

20. Libresse free sample

21. Laurier free sample

22. Sofy Extra Dry

23. Intimate

Pembersih peribadi wanita

24. Lactacyd free sample

25. Petite Fushia

Facial wash / Skin care

26. Nano White Fresh free sample

27. Botanics Hydra Whitening Wash

28. Clarins Hydra Essentiel

BAHARU!!

NOTA: Sila semak ingredients!

**

Laneige Fresh Oil Serum

Laneige Eye Serum

Kose UV Solution

Kerastase Aura Botanica

HASK Hair Care

Jurlique

Nutox Sample

Sensodyne

Melvita Argan Concentrate

Pati HerbamaduClear Herbs

Bio-therm Essence

Lauryn Global

FCC Farmasi Cosmetics

Untuk kategori berikut, free samples akan diberikan jika ada buat pembelian:

Lancome

Sephora

BACA: 1O BARANG PERSEDIAAN BERSALIN YANG SEMUA BAKAL BAPA PERLU TAHU.

10 Barang

Lain-lain

29. Kleenex Skincare Facial Tissue free sample

30. Dewamor Perfume

Exsprae Perfume EDT

Lancome Miracle Secret

Shiseido Free Flash Makeover
FREE SAMPLES Random

Syampu

31. Selsun Blue

32. Dove

BARU!!



** Dove Hair Syampoo (sila semak ingredients ye)

Diapers dewasa

33. Tena free sample

34. Certainty free sample

Minuman/Makanan

35. Anlene free sample

36. Essenso free sample

37. Knorr free sample

Sabun detergen

38. Breeze Comfort free sample

Nota:

**Some of the free sample requests require you to register as a member. Fret not, the registration is free.

**Beberapa permintaan sampel percuma memerlukan anda untuk mendaftar sebagai ahli. Jangan risau, pendaftaran adalah percuma.

Seronok kan bila dapat free samples? Ok…jom online window shopping pula. Jom tengok 10 Barang Menarik yang anda boleh beli melalui online.

Sukakan FREE TRIAL?

Ataupun FREE REGISTRATION?

Admin akan update mengenainya.

Tunggu!
Mahukan infomasi terkini mengenai barangan percuma? Jangan lupa SUBSCRIBE supplementmama.com. Tinggalkan e-mail di bahagian subscribe di bawah :)

Pssttt…. khas untuk anak kelahiran Selangor, Perak dan Terengganu, sudah tuntut elaun kelahiran untuk baby anda? Jom baca Elaun Kelahiran yang Ramai Ibu Bapa Tidak Tahu .

19 Shares

Comments

  1. Nurul syazwani bt mohd jefri Nurul syazwani bt mohd jefri says

    Tak pernah lagi dapat barang percuma nie.. Teringin jugak nk dapat

  2. Zaimah Zakaria says

    Anak saya susu badan skrng dah 2 tahun 4 bulan.. Saya x tahu nak try susu mana Saya nak try sample dumex tpi x dpt nk login sbb page under maintenance ..

Sebarang komen dan pandangan amat kami hargai