Alfalfa Complex Shaklee

Alfalfa Complex
Saiz: 330 tablet
Sumber nutrien & klorofil yang semulajadi
Alfalfa Complex diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas dari racun serangga dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai Raja Segala Tumbuhan dan Mediacago Sativa memiliki gred yang paling tinggi dalam kalangan tumbuhan alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki kedalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi . Daun alfalfa dari shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak. Daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan. kemudian daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum di padatkan menjadi tablet. keseluruhan proses ini dijalankan dibawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet mengandungi 300mg alfalfa.
Manfaat utama
Tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi – Alfalfa telah digunakan oleh manusia sejak lebih dari 2500 tahun dan telah dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakannya tidak terdapat dalam buah-buahan manupun sayuran. Ia kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.
  • Mencuci hati, darah dan usus – Ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
  • Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap,bau badan dan ulat air ( ahtlete’s foot) dengan berkesan
  • Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser, gastrik, hepatitis dan sembelit.
  • Menyingkirkan lemak dan kolestrol – Kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.
  • Melawan tumor – Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
  • Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.
  • Mencegah/merawat atritis – Melegakan sakit atritis dan kesakitan.

Cadangan pemakanan:

Untuk kesihatan berpanjangan – 2 kali sehari , 10 biji setiap pengambilan

Larutkan 10 biji Alfalfa di dalam air, campurkan 3 biji Shaklee Peppermint Ginger Plus dan jus buah-buahan atau jus pekat untuk rasa yang lebih enak. Ia baik untuk sistem usus dan perut. Sesuai untuk diminum pada bila-bila masa.

Untuk pencucian usus dan detoksifikasi, mencuci darah – 3 hingga 4 kali sehari, 10 biji setiap pengambilan (diambil dengan air kosong)

Sebarang komen dan pandangan amat kami hargai