Author Archives: Ruqayya Khalid

Just an ordinary mother
  • Nak Lose Weight? Cuba Kira Kalori

    Posted on May 26, 2016 by Ruqayya Khalid in Kesihatan badan.

    I’m on a mission to lose weight. Selama ni diet cara sendiri but hasilnya BERAT MAKIN NAIK! lol. Itulah…orang kata kalau nak buat sesuatu, kenalah cari ilmu dulu. Ini main bedal je ikut logic akal sendiri. Daripada nak turun 8kg, tup tup naik 3kg. Masa tu alarm dalam kepala pun start berbunyi. Rupa-rupanya BMI pun […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • 10 Barang Menarik di LAZADA

    Posted on May 18, 2016 by Ruqayya Khalid in Knowledge Sharing.

    Kalau you perasan, kat Malaysia ni kita dah boleh shopping online. In fact, barang-barang keperluan macam diapers, pads, handbags, alat-alat elektronik pun kita dah boleh beli online. Kalau di US, rata-rata penduduk kat situ suka shopping memalui Amazon. Sikit-sikit Amazon. Tapi takkan lah kita nak shopping dari Amazon jugak sebab currency berbeza. Lainlah kalau you […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • Nak belajar GRAMMAR dengan saya?

    Posted on May 11, 2016 by Ruqayya Khalid in Knowledge Sharing.

    Hello peeps! I’m thinking of conducting grammar classes with a maximum of 4 students per session. I ada pengalaman mengajar basic grammar kepada pelajar2 IPTA dan I rasa it’s a waste if I don’t share it with other people. 8 years of teaching experience and now I am a WAHM (working at-home mom). Honestly, I don’t have […]

    Post Tagged with
    Continue Reading...
    2 Comments.
  • Pengalaman Sakit Lutut

    Posted on April 27, 2016 by Ruqayya Khalid in Kesihatan badan.

          Cerita sakit lutut.                 . This is my new best friend. Tapi kalau boleh taknak la best friend forever. Hihihiii . Semenjak start workout, jogging pelbagai, lutut kiri dah bagi signal yang tak best. Almaklumlah dah berkurun tak physically active. Rasakan. . Kat rumah ada […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • 13 Resipi Bunga Kobis (Cauliflower) Untuk Diet

    Posted on April 16, 2016 by Ruqayya Khalid in Knowledge Sharing, Video.

    Tahun 2018 sedang menyaksikan yang ramai sedang berdiet untuk mendapatkan bentuk badan yang ideal. Ada yang mengamalkan low calorie diet, diet mengikut jenis darah, vegetarian diet, atkins diet dan tak kurang juga yang mengamalkan yo-yo diet! Untuk berdiet, anda memerlukan ilmu untuk mengenalpasti bagaimana badan anda berfungsi untuk mendapatkan bentuk badan idaman anda. Dalam banyak-banyak […]

    Continue Reading...
    4 Comments.
  • Why Do I Like Aeroplanes by Umair

    Posted on April 11, 2016 by Ruqayya Khalid in by Umair.

                                                                      I like aeroplanes because his flaing so hai in de world. My favourite aeroplane name is nagemas. How do I ride an […]

    Post Tagged with
    Continue Reading...
    1 Comment.
  • 3 Langkah Mudah Langsaikan Hutan PTPTN Guna Akaun 2 KWSP

    Posted on April 8, 2016 by Ruqayya Khalid in Knowledge Sharing.

    Actually I tak pernah ambil PTPTN. Thanx to abah sebab dah banyak berkorban demi untuk masa depan anak-anak. Kadang-kadang rasa malu yang  teramat sebab tak tahu macamana nak balas jasa abah. Bila kita diberi hadiah, dia menolak. Kalau kita hulur duit, dia suruh simpan. Tapi bila kita bagi kek coklat, dia boleh mengadap sorang diri hahahaha! Bagi banyak-banyak […]

    Continue Reading...
    9 Comments.
  • [[ UPDATE 2019 ]] 38 Sample Barangan Yang Anda Boleh Dapat Secara PERCUMA !

    Posted on April 6, 2016 by Ruqayya Khalid in Knowledge Sharing, Personal.

    Siapa kat sini sukakan sample percuma? Mesti suka kan? Dah la percuma, lepas tu terus hantar ke rumah. Siapa yang tak nak, kan? One thing I like pasal dapat sampel percuma ni ialah kita boleh test samada produk tu sesuai dengan kita ke tak. Contohnyalah, masa anak I umur setahun lebih, I try bagi dia […]

    Continue Reading...
    387 Comments.