Bisnes

Rutin dan amalan yang patut kita amalkan setiap pagi

  Rutin pagi:Zikir dan selawat – makanan hati Minum collagen – makanan kulit, sendi, kuku dan rambut Minum ESP – makanan kesihatan menyokong imun badan Alhamdulillah Allah bagi peluang untuk menikmati hari yang seterusnya. Marilah kita berusaha untuk tidak mendustakan nikmat yang telah diberi. Marilah sama-sama kita amalkan setiap pagi sambil-sambil tunggu orang yang tersayang… Read More Rutin dan amalan yang patut kita amalkan setiap pagi

Bisnes

Kenapa Melayu Kurang Berjaya Dalam Bisnes Berbanding Cina

Alhamdulillah…macam dah boleh bau bonus pertama after 2 weeks berjinak2 dgn bisnes Shaklee. Boleh simpan dalam tabung untuk pergi Mekah In Sya Allah.. Cuma hari ni nak share satu perkara yang sangat menarik tentang bisnes terutamanya bagi orang melayu, satu realiti yang pahit untuk ditelan. Tapi kita seharusnya lihat sesuatu kritikan dan pandangan itu dari… Read More Kenapa Melayu Kurang Berjaya Dalam Bisnes Berbanding Cina

Bisnes

Shaklee dan Impian Seorang Anak

=IMPIAN SEORANG ANAK= Impian anak saya sangat besar. Semenjak umur 2 tahun, Umair sudah pasang angan-angan mahu ke Mekah. Kalau duit raya atau saguhati dihulur kepadanya, cepat-cepat bagi mama suruh simpan. Tanyalah Umair apa yang mahu dia gunakan dengan duit tersebut. Jawapan standard Umair: “Umair nak beli toys….. nak naik aeroplane pergi Mekah” Saya tahu… Read More Shaklee dan Impian Seorang Anak

Bisnes

Peluang Bisnes dari Rumah

HARGA PETROL NAIK. TARIF ELEKTRIK NAIK. TOL NAIK. HARGA GULA NAIK. CUKAI PADA SEGALA GST. Apa lagi yang naik yea? Jangan biarkan diri anda naik angin. Nanti naik darah. Mereka mendengar ke keluhan kita? Tak perlu keluar cari EXTRA INCOME. Semuanya di hujung jari anda. Yang penting, bantulah mereka yang memerlukan pertolongan. Sedar2 cash masuk.… Read More Peluang Bisnes dari Rumah

Bisnes

Dilema ibu-ibu bekerja – working moms

Dilemma saya setiap pagi… Melihat anak duduk di tangga…. Mendengar rayuannya memerlukan saya….. Kadangkala menangis mahu ikut saya…… TAPI Saya dah jumpa jalan untuk bekerja sambil menjaga anak saya. Apa yang perlu saya buat cuma berdoa dan berusaha. Lagi saya dekatkan diri pada Allah, lagi bertambah pendapatan saya. Bahagianya! Rumairi Ruqayya Mofazri Ibrahim 0133887507 0133997507… Read More Dilema ibu-ibu bekerja – working moms

Bisnes

Rahsia bisnes dari rumah dengan shaklee yang bukan lagi rahsia

Morning everyone. December is here already. Phewww scary kan. Sometimes i asked myself what have i achieved so far. Time flies as semakin meningkat usia, semakin nipis la kehidupan kita di alam fana ini. Walaupun di limpah dengan nikmat ujian, kita kena banyak bersyukur. Hidup lebih bererti jika banyak memberi dan memberi nilai dalam kehidupan… Read More Rahsia bisnes dari rumah dengan shaklee yang bukan lagi rahsia