Category Archives: Kesihatan badan

  • Adakah anda depressed? Jom cuba ujian ini.

    Posted on August 16, 2017 by Ruqayya Khalid in Kesihatan badan.

    Anda ingin tahu adakah anda stress? Depressi? Anzieti? Jom buat saringan ini. https://goo.gl/forms/3AYw0qdc0pQ65Bmi1 P/s. Google hanya membenarkan 10000 saringan setiap hari. Saringan akan dibuka pada hari esok apabila quota telah habis untuk hari ini. Sebagai alternatif, anda juga boleh menyaring kesihatan mental anda secara manual di laman webhttp://tinyurl.com/je8b3nd Harap maklum. [INFO] 5 LANGKAH MUDAH UNTUK […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • Kentut Vagina

    Posted on August 16, 2017 by Ruqayya Khalid in Kesihatan badan.

    KENTUT VAGINA Kita selalu dimomokkan dengan ayat begini: ‘ Bahaya tau kentut vagina ni, nanti suami lari’ ‘ Kentut vagina ini boleh batalkan solat’ ‘ Habislah kau dah ada kentut vagina, dah tak umph dah la’ Hurm macam macam ayat penjual nak menakutkan wanita wanita kita. Kentut vagina adalah angin yang dibebaskan keluar daripada faraj. […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • Koleksi Persediaan UPSR 2017

    Posted on August 14, 2017 by Ruqayya Khalid in Kesihatan badan.

    Koleksi Terbesar Bahan-bahan persediaan UPSR 2017 sama ada soalan sebenar UPSR, percubaan dari pelbagai negeri, modul, tips dan pelbagai lagi. Kongsikan kepada rakan agar ia lebih bermanfaat. Himpunan Terbesar Koleksi Percubaan UPSR 2017 dari pelbagai negeri dan daerah – https://goo.gl/hjPhrK Karangan Ramalan BM UPSR- https://goo.gl/6wAfBS Kertas ramalan UPSR Sains – https://goo.gl/GG129T Kertas ramalan bahasa melayu […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • Nak Lose Weight? Cuba Kira Kalori

    Posted on May 26, 2016 by Ruqayya Khalid in Kesihatan badan.

    I’m on a mission to lose weight. Selama ni diet cara sendiri but hasilnya BERAT MAKIN NAIK! lol. Itulah…orang kata kalau nak buat sesuatu, kenalah cari ilmu dulu. Ini main bedal je ikut logic akal sendiri. Daripada nak turun 8kg, tup tup naik 3kg. Masa tu alarm dalam kepala pun start berbunyi. Rupa-rupanya BMI pun […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • Pengalaman Sakit Lutut

    Posted on April 27, 2016 by Ruqayya Khalid in Kesihatan badan.

          Cerita sakit lutut.                 . This is my new best friend. Tapi kalau boleh taknak la best friend forever. Hihihiii . Semenjak start workout, jogging pelbagai, lutut kiri dah bagi signal yang tak best. Almaklumlah dah berkurun tak physically active. Rasakan. . Kat rumah ada […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • Mencari Sayur Kale di Malaysia?

    Posted on April 5, 2016 by Ruqayya Khalid in Kesihatan badan.

    Yeayy! Tazzabar nak share info ni……   I’m on a mission to lose weight. To be precise, I need to burn some fat and lose some inch around my waist as I have just noticed that my BMI is over weight! 25.3 tu! Boleh pengsan! Apa yang I seronok sangat ni? BMi dah over weight […]

    Continue Reading...
    12 Comments.
  • Kisah Apple: Organik kah Apple Yang Kita Makan?

    Posted on May 7, 2015 by Ruqayya Khalid in Kesihatan badan, Life, Personal.

    There’s a saying “an apple a day keeps the doctor away”. Ok.. kalau tengok mana tersirat idiom ni, ia bermakna kalau kita jaga kesihatan, Insya Allah takdelah sakit. Bukan tiap-tiap hari nak kena makan apple (but nak makan pun apa salahnya). Sakit itu firtah. Kalau tak sakit langsung tu yang pelik. Robot agaknya. When Umair […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • Set Bersalin Shaklee Menurut Doktor Perubatan

    Posted on April 10, 2015 by Ruqayya Khalid in Kesihatan badan.

    Bila borak-borak dengan mommies, ramai takut nak ambil jamu sebab risau baby panas dan kena penyakit kuning.  Bila tak ambil jamu, badan mula letih lesu sebab tak jaga diri. Ada yang memilih untuk mengambil supplement macam set bersalin Shaklee sebab ia lebih mudah dan Insya Allah selamat untuk both mommy dan baby. Ada yang tertanya-tanya, […]

    Continue Reading...
    No Comments.