Tips Memilih Pakaian Renang Muslimah (Swimming Wear)

.Siapa kat sini suka berenang sila angkat tangan! Kami sekeluarga tinggal di kawasan yang ada swimming pool. Alang-alang  dah bayar lebih kurang RM150 maintenance fees setiap bulan, kami kena pastikan yang kami guna semua fasiliti yang sedia ada kat sini. Antara fasiliti yang boleh diguna ialah dewan main bandminton, gym dan swimming pool. Futsal court je […]

TIPS Shopping Online

Mungkin ada di antara kita yang masih ragu-ragu shopping di Lazada. Mungkin sebab pengalaman-pengalaman berbisa menyebabkan kita fikir empat lima kali untuk shopping online. Sebenarnya saya pun pernah macam tu. Akibat pernah di tipu dan kerugian RM700 membeli barang online, saya jadi skeptikal dengan peniaga online. In fact, sampai sekarang ada peniaga yang tidak jujur masih berleluasa terutamanya […]

[[ UPDATE 2020 ]] 38 Sample Barangan Yang Anda Boleh Dapat Secara PERCUMA !

Siapa kat sini sukakan sample percuma? Mesti suka kan? Dah la percuma, lepas tu terus hantar ke rumah. Siapa yang tak nak, kan? One thing I like pasal dapat sampel percuma ni ialah kita boleh test samada produk tu sesuai dengan kita ke tak. Contohnyalah, masa anak I umur setahun lebih, I try bagi dia […]

Random: Me and Diet

I have been on a diet for 5 days. Suddenly someone bought few packs of nasi ayam and told me to eat together with her. I couldn’t refuse as she is 56; which means I have to be accept instead of refusing. Now I am eating a slice of Chocolate Cheese cake. Bahahaha…..!!!

Pengalaman Sendiri Rawat Rambut Gugur

Rambut gugur

Last year I had been experiencing this hair loss problem yang sangat dahsyat for quite some months. Setiap kali mandi, lubang bilik air hampir tertutup sebab rambut gugur je. If wish I could show you readers tahap keguguran rambut tu but takut la kira macam dedah aurat. Seriously memang dahsyat sangat sampai tong sampah bilik pun penuh […]

Yuran Tadika di Shah Alam

yuran tadika shah alam

NOTE: THIS ENTRY WAS WRITTEN IN BAHASA MELAYU WITH A CODE-MIX OF ENGLISH. IF YOU WANT TO READ THIS ENTRY, PLEASE CHANGE YOUR GOOGLE SETTING TO BAHASA MELAYU. OTHERWISE, YOU MAY HAVE PROBLEMS IN COMPREHENDING THE WHOLE IDEA OF THIS ENTRY. HAPPY READING! I’m sure ramai mommies yang sedang survey tadika yang bersesuaian untuk anakanda […]

An hour with the astronouts

umair n astronout

Sorry peeps! It took me some time to update my blog. So many things happened and October has been used to manage back our routine that has cluttered. After reading Dr. Halina’s entry, we decided to go to UKM as Umair is sooo into aircraft’s, rockets and space. I’m not sure about his passion (yet) […]