Category Archives: Personal

  • Tips Memilih Pakaian Renang Muslimah (Swimming Wear)

    Posted on March 28, 2017 by Ruqayya Khalid in Knowledge Sharing, Personal.

    . Siapa kat sini suka berenang sila angkat tangan! Kami sekeluarga tinggal di kawasan yang ada swimming pool. Alang-alang  dah bayar lebih kurang RM150 maintenance fees setiap bulan, kami kena pastikan yang kami guna semua fasiliti yang sedia ada kat sini. Antara fasiliti yang boleh diguna ialah dewan main bandminton, gym dan swimming pool. Futsal court […]

    Continue Reading...
    6 Comments.
  • TIPS Shopping Online

    Posted on August 23, 2016 by Ruqayya Khalid in Knowledge Sharing, Personal.

    Mungkin ada di antara kita yang masih ragu-ragu shopping di Lazada. Mungkin sebab pengalaman-pengalaman berbisa menyebabkan kita fikir empat lima kali untuk shopping online. Sebenarnya saya pun pernah macam tu. Akibat pernah di tipu dan kerugian RM700 membeli barang online, saya jadi skeptikal dengan peniaga online. In fact, sampai sekarang ada peniaga yang tidak jujur masih berleluasa terutamanya […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • [[ UPDATE 2018 ]] 38 Sample Barangan Yang Anda Boleh Dapat Secara PERCUMA !

    Posted on April 6, 2016 by Ruqayya Khalid in Knowledge Sharing, Personal.

    Siapa kat sini sukakan sample percuma? Mesti suka kan? Dah la percuma, lepas tu terus hantar ke rumah. Siapa yang tak nak, kan? One thing I like pasal dapat sampel percuma ni ialah kita boleh test samada produk tu sesuai dengan kita ke tak. Contohnyalah, masa anak I umur setahun lebih, I try bagi dia […]

    Continue Reading...
    384 Comments.
  • Kisah Apple: Organik kah Apple Yang Kita Makan?

    Posted on May 7, 2015 by Ruqayya Khalid in Kesihatan badan, Life, Personal.

    There’s a saying “an apple a day keeps the doctor away”. Ok.. kalau tengok mana tersirat idiom ni, ia bermakna kalau kita jaga kesihatan, Insya Allah takdelah sakit. Bukan tiap-tiap hari nak kena makan apple (but nak makan pun apa salahnya). Sakit itu firtah. Kalau tak sakit langsung tu yang pelik. Robot agaknya. When Umair […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • Random: Me and Diet

    Posted on April 23, 2015 by Ruqayya Khalid in Personal.

    I have been on a diet for 5 days. Suddenly someone bought few packs of nasi ayam and told me to eat together with her. I couldn’t refuse as she is 56; which means I have to be accept instead of refusing. Now I am eating a slice of Chocolate Cheese cake. Bahahaha…..!!!

    Continue Reading...
    No Comments.
  • Rambut gugur

    Pengalaman Sendiri Rawat Rambut Gugur

    Posted on February 15, 2015 by Ruqayya Khalid in Personal.

    Last year I had been experiencing this hair loss problem yang sangat dahsyat for quite some months. Setiap kali mandi, lubang bilik air hampir tertutup sebab rambut gugur je. If wish I could show you readers tahap keguguran rambut tu but takut la kira macam dedah aurat. Seriously memang dahsyat sangat sampai tong sampah bilik pun penuh […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • yuran tadika shah alam

    Yuran Tadika di Shah Alam

    Posted on February 9, 2015 by Ruqayya Khalid in Personal.

    NOTE: THIS ENTRY WAS WRITTEN IN BAHASA MELAYU WITH A CODE-MIX OF ENGLISH. IF YOU WANT TO READ THIS ENTRY, PLEASE CHANGE YOUR GOOGLE SETTING TO BAHASA MELAYU. OTHERWISE, YOU MAY HAVE PROBLEMS IN COMPREHENDING THE WHOLE IDEA OF THIS ENTRY. HAPPY READING! I’m sure ramai mommies yang sedang survey tadika yang bersesuaian untuk anakanda […]

    Continue Reading...
    9 Comments.
  • umair n astronout

    An hour with the astronouts

    Posted on December 15, 2014 by Ruqayya Khalid in Personal.

    Sorry peeps! It took me some time to update my blog. So many things happened and October has been used to manage back our routine that has cluttered. After reading Dr. Halina’s entry, we decided to go to UKM as Umair is sooo into aircraft’s, rockets and space. I’m not sure about his passion (yet) […]

    Continue Reading...
    No Comments.