Category Archives: My Shaklee Journey

segalanya tentang shaklee

  • Kisah Apple: Organik kah Apple Yang Kita Makan?

    Posted on May 7, 2015 by Ruqayya Khalid in Kesihatan badan, Life, Personal.

    There’s a saying “an apple a day keeps the doctor away”. Ok.. kalau tengok mana tersirat idiom ni, ia bermakna kalau kita jaga kesihatan, Insya Allah takdelah sakit. Bukan tiap-tiap hari nak kena makan apple (but nak makan pun apa salahnya). Sakit itu firtah. Kalau tak sakit langsung tu yang pelik. Robot agaknya. When Umair […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • Kenapa Pilih Shaklee

    Posted on August 18, 2014 by Ruqayya Khalid in My Shaklee Journey.

    Nak tau macamana I boleh terjebak dengan Shaklee ni? Back in 2011, I diuji dengan ujian kesihatan. Beriban-riban duit telah dikeluarkan sebab nak sihat punya pasal. Paling rasa geram bila ada yang ambil peluang intro produk mereka tapi dalam diam nak kaut keuntungan. Apakan daya, nak sihat punya pasal, semua produk dan nasihat I cuba. […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • Shaklee Supports Israel ??

    Posted on June 19, 2014 by Ruqayya Khalid in Knowledge Sharing, My Shaklee Journey.

    Beberapa minggu lepas, saya diajukan dengan soalan yang menjadi kelaziman bagi mereka yang anti-yahudi. “Betul ke Shaklee ni sokong Yahudi?” Jeng! Jengg! Jenggg!!!! Pertama sekali saya ingin mengucapkan Tahniahh kerana menjadi seorang pengguna yang bijak dan berhati-hati dalam memilih produk pemakanan dan seharian anda. Saya cukup kagum dengan mereka yang anto-zionis ini. Saya yang separa bersedia […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • Tips ke Pulau Langkawi – Day 3

    Posted on May 10, 2014 by Ruqayya Khalid in Life.

    Ok…jom kita sambung tips percutian di Langkawi… Masuk hari ke 3 (Sabtu), kami pergi ISLAND HOPPING. Tips #1: Sila survey dahulu harga pakej Island Hopping. Kat sana ada banyak agent. Ada yang menawarkan RM35 (dewasa) dan RM25 (kanak-kanak). Kalau you tak malu, you tawar. Tapi kalau you malu, I suggest korang pergilah gerai Mak Tam yang […]

    Post Tagged with ,
    Continue Reading...
    No Comments.
  • Tips ke Pulau Langkawi – Day 2

    Posted on May 8, 2014 by Ruqayya Khalid in Life.

    Day 2 – Hari Jumaat Pada mulanya kami rancang untuk pergi Island Hopping. Tapi tak jadi bila mengenangkan Encik Suami perlu pergi solat Jumaat. Takut tak sempat. So, apa kami buat? Mestilah SHOPPING!! Sebelum shopping, kami jalan-jalan cari makan dulu. Tapi tak ingat nama gerai tu memandangkan yang ambil order tu muka takde perasaan. So tak […]

    Post Tagged with ,
    Continue Reading...
    No Comments.
  • Tips ke Pulau Langkawi – Day 1

    Posted on May 6, 2014 by Ruqayya Khalid in Life.

    Hai! Kami baru saja pulang dari Langkawi. Ada beberapa tips ke Pulau Langkawi yang kami mahu kongsikan. Lain orang lain pengalaman. So, mana tips yang boleh pakai tu, korang ambik lah buat panduan yea. Percutian kami 4 hari, 3 malam (Khamis-Ahad). Sengaja pergi lama sikit sebab kami jarang bercuti. Alang-alang dah jarang, biarlah bercuti sepuas-puasnya […]

    Post Tagged with ,
    Continue Reading...
    No Comments.
  • Bila mama tak sihat…

    Posted on January 22, 2014 by Ruqayya Khalid in Life.

    Bila mama tak sihat…. Semalam saya kurang sihat. Tak demam pun. Cuma sakit-sakit badan dan sendi dan jugak cerry berry.  Nak makan apa-apa pun tak lalu. Segala makanan berminyak dan bersantan semua saya tolak. Sehinggalah saya mintak Encik Suami tolong potongkan buah mangga kerana itu sahaja yang saya mampu telan bila tidak sihat. Selepas buah […]

    Post Tagged with
    Continue Reading...
    No Comments.
  • Terengganu, Mu Tunggu Aku Datang…

    Posted on December 21, 2013 by Ruqayya Khalid in Life.

    Siapa tahu gambar ni kat mana? gambar ni ambil masa balik Terengganu bulan 10 hari tu, kat pantai teluk ketapang, seberang takir. Best woo kat sini, sesapa yang belum sampai ke terengganu memang wajib singgah kat sini, kita makang ikang celup tepung hihihi.. bukan ikang je, sotong, udang pon ade pendek kata seafood la. Harga […]

    Post Tagged with ,
    Continue Reading...
    No Comments.