Online Home Tuition

Home Tuition Online 1 Malaysia

 

  • Terdapat seramai 500 orang guru yang semuanya adalah guru bertauliah dan lulusan sah dari Kementerian Pelajaran Malaysia sentiasa bersedia untuk membantu anak tuan/puan menghadapi peperiksaan.

 

  • Kelas tuisyen kami beroperasi sepenuhnya secara online. Kami juga menggunakan sistem pembelajaran M Learning yg juga boleh dilayari secara offline. Sistem terkini yang digunakan ialah sistem I Learn Ace iaitu satu sistem yang diterbitkan oleh SASBADI iaitu sebuah syarikat oerceratakan buku yg cukup terkenal sejak 30 tahun lalu. Pemasaran sistem I Learan Ace (ILA) dilakukan oleh anak syarikat Sasbadi iaitu syarikat Mindtech Edu. Terdapat seramai 500 orang guru terlatih disediakan bagi membantu pelajar2 untuk mengikuti tuisyen secara online ini.

 

  • Berikut ialah 9 fungsi yg terdapat di dalam sistem ILA ini yg akan memberikan pengalaman pembelajaran yg menyeronokkan.

kelebihan ilearn ace

  • iLearnace ialah satu sistem pendidikan secara interaktif yang  boleh di akses secara online dan offline. Sistem ini diaplikasikan dari buku-buku nota dan latihan keluaran SASBADI yang telah diterbitkan lebih dari 30 tahun dalam dunia penerbitan pendidikan.

 

Sistem I Learn Ace direka untuk mewujudkan komunikasi pembelajaran di antara Guru, Murid dan Ibubapa.

*Guru* adalah sebagai sistem maklumat , fasilitator dan pemudahcara kepada murid. Guru-guru pembimbing dalam sistem ini terdiri daripada guru-guru yang berkelayakan sah dari KPM dan terlatih dalam pengoperasian dan pengendalian sistem.

*Murid* lebih mudah dan seronok belajar di mana saja dan pada bila-bila masa menggunakan gajet yang mereka ada, dapat melihat prestasi pelajaran mereka sendiri setiap hari, mendapat jawapan dan markah secara automatik setiap kali selesai menbuat latih tubi, dapat berinteraksi dengan guru dan ibubapa melalui talian.

*Ibubapa* dapat memantau pelajaran anak-anak melalui report yang di hantar oleh *ILearnAce* secara automatik setiap kali anak membuat latihan, menyelesaikan latih tubi dan membaca nota.

iLearnace mempunyai 9 fungsi utama iaitu:-

1. *Nota* Pelajaran mengikut silibus pendidikan terkini, 100% KSSR, KBSM, di sertai kuiz kilat.

2. *Mind Map*.  Belajar dengan mudah menggunakan peta minda I think mengikut pemahaman dan kreativiti pelajar yang sangat menyeronokkan.

3. *Penilaian*. Pelajar membuat latih tubi mengikut aras pilihan, rendah, sederhana dan tinggi. Ada lebih 78 000 soalan berpiawaian peperiksaan . Mengakses jawapan secara automatik, Lembaran PBS sebagai latihan pentaksiran sekolah, Lembaran Ujian Lisan bersuara dan Format Kertas Percubaan mengikut Format peperiksaan terkini.

4. *Kemajuan*. Menyimpan Rekod prestasi terperinci, analisisi mudah di tafsirkan, pelaporan kemajuan mengikut tempoh pilihan, menentukan kelemahan diri untuk tindakan susulan oleh guru dan peningkatan GPI. Analisis rekod latih tubi murid akan dikongsi secara automatik dengan guru dan ibu bapa.

5. *Kamus Online *. Bahasa Melayu – Bahasa Inggeris. Bahasa Inggeris – Bahasa Melayu.

6. *Tugasan*. Guru dapat menyediakan dan mengirim tugasan latih tubi kepada semua murid dengan mudah. Rekod dan analisa prestasi kelas diperoleh dengan mudah untuk mengenal dan memnatau kekuatan dan kelemahan kelas.

7. *Video Tutorial*. Disediakan khas untuk pakej SMK Atas. Dilaksanakan oleh pakar subjek berwibawa dan berpengalaman. Demonstrasi menjawab soalan peperiksaan dengan tepat.

8. *Aplikasi Mudah Alih*. Latih tubi boleh dijalankan walaupun tanpa talian internet. ( off line )

photo6174756816991397815
9. *Ganjaran*. Menonjolkan kreativiti permainan simulasi atas talian. Memberi motivasi kepada pelajar untuk giat aktif membuat latih tubi bagi mendapatkan mata ganjaran seterusmya melayakkan mereka bermain sambil belajar dengan menyeronokkan.
Ada 4 pakej yang ditawarkan:

1. SJKC UPSR (Tahun 4, 5, 6)
2. SK UPSR (Tahun 4, 5, 6)
3. SMK PT3 (Tingkatan 1, 2, 3)
4. SMK SPM (Tingkatan 4, 5)

subjek yang ditawarkan
 
 
ONLINE HOME TUITION 1 MALAYSIA AKAN MEMBANTU ANDA DENGAN PENGAJARAN PEMBELAJARAN PENDIDIKAN ABAD KE 21
 
  • ?BELAJAR MENJAWAB SOALAN KREATIF & KRITIS DIMANA – MANA SAHAJA?
 
  • DIPANTAU OLEH GURU BERPENGALAMAN & BERTAULIAH
 
  • IBU BAPA / ANDA DAPAT MEMANTAU PRESTASI ANAK2 DIMANA – MANA SAHAJA HANYA MELALUI TELEFON BIMBIT ANDA?
 
Semua ini hanya melalui online sahaja.
 
INFO LANJUT : Sila klik, utk info seterusnya

Guru-guru yg berminat, sila whats app saya Ruqayya di talian 0133887507  untuk menyertai program yang terhebat ini.

Untuk menggunakan sistem ini secara trial, boleh klik terus ke i-Learn Ace untuk tempoh percubaan selama 7 hari.

Sebarang komen dan pandangan amat kami hargai