Supplement

kelebihan carotomax shaklee

Carotomax

Pengambilan purata karotenoid lutem, likopena, dan beta karotena adalah hanya 8 mg. CarotoMax membekalkan lebih 13 mg (21,500IU) karotenoid berfaedah mi. CaratoMax baru ini mengandungi 6 Variasi karotena, diekstrak dari rangkaian sayuran dan buahan yang kaya dengan sifat anti-oksidant seperti rumpai laut, tomato, biji anggur, brokoli, marigold, epal, kentang, minyak sawit dan laun-lain. Ahli Nutrisi mencadangkan pengambilan 5 — 9 hidangan sayuran dan buah-buahan untuk mengekaikan konsentrasi beta karotena didalam darah, seterusnya memelihara kesihatan penglihatan, kesihatan kulit dan mencegah kanser.

Manfaat Utama Carotomax

 • Lebih Selamat Dari Vitamin A — Penemuan terawal vitamm adalah pada tahun 1912 iaitu vitamm A. Didapati juga pengambilan berlebihan vitamm A akan menyebabkan toksisiti. Walaubagaimanapun ahli samtis menemui beta karotena pada tahun 1932, Sam prekursor Vitamm A, dan beta karotena didapati seiamat untuk pengambilan.
 • Mempertmgkatkan tahap penglihatan— Ia menghasilkan “ungu visual” yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan didalam gelap- la membantu mengatasi masalah penglihatan seperti rabun malam, rabun dekat, mata kermg, kelesuan mata, glaucoma, katarak, eye bags dan gegelung hitam dimata.
 • Meredakan penyakit kulit— Pengambilan yang banyak akan melegakan masalah kulit: seperti kulit kermg, jerawat dan akne.
 • Melawan kanser — Pengambilan kerap beta karotena melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Mi akan mengurangkan risiko kanser, terutama sekali kanser paru-paru dan payudara. Ia juga mengurangkan radikal bebas dan menymgkirkan sel-sel mati yang teroksida.
 • Menghalang jangkitan — Merangsang enzim pembunuh kuman, menyekat dan mempertmgkatkan kondisi penyakit sistem respiratori paru-paru, batuk, hepatitis, asthma, dan selesema
 • Menggalakkan perkembangan normal dan Sihat — Merangsang perkembangan kanak-kanak/remaja, menguatkan tulang, melmdungi rambut, kulit, membran mukosa, gigi sihat, gusi dan sistem reproduksi. Iuga penghasiian sperma yang sihat.

Mengapa Carotomax?

 • Mengandungi fitokimia semulajadi yang penting untuk mata sihat, kulit dan membran mukosa.
 • Alpha Carotene Untuk penglihatan malam, mata sihat, menghalang degenerasi pengiihatan.
 • Memperbaiki kulit dan mempercepatkan pemulihan luka.
 • Mempertingkatkan sistem Imun, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat.
 • Bersifat anti-oksidan, menghalang penuaan organ.
 • Untuk serviks yang sihat, kitaran jantung dan system imun.

Mengapa Warna Kulit Kuning?

Warna kulit sebilangan kecil pengguna akan menjadi kuning selepas mengambil beta karotena, walaubagaimanapun ini bukan penyakit jaundis. Carotomax adalah warna semulajadi botanik. Apabila usus kecil mengubah beta karotena menjadi vitamin A, ia merangsang sekresi hempedu (berwama kuning), Proses detoksifikasi semulajadi dan anti-oksidasi biasanya akan berlaku untuk beberapa bulan dan akan menghilang secara perlahan menghasilkan kulit yang baru dan cantik.

Cadangan pemakanan:

Untuk pemeiiharaan kesihatan: 1 kapsul dua kali sehari (selepas makan) Untuk penyakit mata, semasa rawatan penyakit 2 kapsul dua kali sehari.

0 Shares

1 thought on “kelebihan carotomax shaklee

Sebarang komen dan pandangan amat kami hargai