kenali shaklee

Dr Forrest C. Shaklee , Pengasas Shaklee

Dr Forrest C. Shaklee , Pengasas Shaklee

Selama tempoh lebih 5 dekad, syarikat shaklee telah menerajui barangan dan produk kesihatan secara semula jadi yang terulung di dunia. Pada tahun 1915, dr. Forrest c. Shaklee telah. Mencipta “vitalized minerals.” iaitu merupakan multivitamin yang pertama di dunia.  Pada tahun 1956, beliau telah menubuhkan shaklee corporation yang merupakan syarikat jualan langsung pertama di dunia. Usaha beliau telah menjadikannya sebagai pelopor industri nutrisi dan kaedah pengagihan yang menawarkan faedah dan keuntungan kepada para pengedar.

Tatkala ramai orang lain mengamalkan penggunaan plastik dan bahan-bahan sintetik, Shaklee kembali kepada sumber semula jadi – dengan mencari bahan-bahan semula iadi yang tulen untuk menghasilkan vitamin dan beliau juga di antara yang terawal mencipta bahan pencuci rumah bersifat biodegradasi di dunia.

Tatkala ramai orang dan syarikat lain membelaniakan wang untuk tuiuan pengiklanan dan pemasaran, shaklee melaburkan berbilion ringgit sebagai ganjaran kepada para pengedarnya yang berkongsi tentang shaklee. Ditambah pula dengan jutaan ringgit yang dilaburkan untuk tuiuan penyelidikan dan pembangunan produk kesihatan shaklee. Syarikat shaklee meneruskan kesinambungannya di dalam menerajui kepercayaan bahawa kesihatan dan kebahagiaan manusia sebagai sandaran utama kepada pembinaan dan pembentukan kehidupan dunia yang lebih baik.

Ibu pejabat Shaklee

Ibu pejabat Shaklee

IBU PEJABAT SHAKLEE DI PLEASANTON, CALIFORNIA BUKAN SEKADAR PUSAT OPERASI, MALAH IA ADALAH SIMBOLIK KEPADA FALSAFAH YANG DIDOKONG OLEH SHAKLEE.

la direkabentuk oleh arkitek terbilang – Gensler, menjadikan bangunan ini mesra pengguna dan mesra alam sebagai re?eksi kepada komitmen Shaklee terhadap “Kehidupan yang Harmoni bersama Alarn Semulajadi”.  Anda boleh menikmati pemandangan indah – langit, tumbuh-tumbuhan, bukit-bukau dan kehijauan tanah lapang, tidak kira di mana lokasi anda berada di dalam bangunan ini. Rekabentuknya yang serba moden dan maju, membolehkan ia diterangi secara semula jadi oleh cahaya luar, serta pembinaannya daripada bahan dan warna secara semulajadi. Antara keunikan yang terdapat di ibu pejabat Shaklee ini ialah bahan-bahan kayu dan pintu diambil dari kawasan hutan mampan, permaidani  kerusi-kerusi yang diperbuat daripada bahan yang dikitar semula dan juga tanaman landskap yang dijaga rapi yang kebanyakannya terdiri daripada sebahagian tumbuhan botanik yang terdapat di dalam produk-produk Shaklee.

Bangunan Shaklee ini juga menggunakan sensor pergerakan bagi mengawal suis lampu untuk tujuan penjimatan tenaga dan penghadang tingkap yang dikawal oleh sensor elektrik, bagi membolehkan 80% cahaya luar menerangi ruang dalaman dan pada masa yang sama menapis kepanasan. Penggunaan “Low-E glass” di seluruh bangunan serta peredaran udara melalui bawah lantai untuk penggunaan tenaga yang lebih e?sien dan menjamin kualiti udara. Ibu pejabat Shaklee ini mempunyai ruang dalaman yang luas bagi menggalakkan suasana kerja yang Iebih harmoni dan menjamin peredaran udara segar. Orientasi bangunan ini juga sangat mesra alam dan kedudukannya berhampiran dengan pengangkutan awam.

Falsafah Produk Shaklee

Selama lebih 50 tahun, beberapa generasi keluarga telah mengharapkan kami untuk melakukan apa yang tiada syarikat lain boleh lakukan seperti Shaklee – membuat produk yang semula jadi selamat DAN terbukti berkesan. Misi kami di Shaklee adalah untuk menyediakan kehidupan yang lebih sihat untuk semua orang dan kehidupan yang lebih baik untuk sesiapa sahaja. Kami melakukannya dengan membuat produk semulajadi yang begitu luar biasa, anda hanya perlu untuk memberitahu kawan-kawan anda.  Setiap produk yang masuk ke dalam setiap botol Shaklee direka untuk meningkatkan kesihatan, bekerja tanpa kompromi, dan menjadi mesra alam di planet ini. Apabila anda memilih Shaklee, anda akan tahu tiga perkara adalah benar. la adalah sentiasa selamat. Ia sentiasa berkesan. Dan ia sentiasa mesra alam.

Shaklee Menjamin Keselamatan Produk Tanpa Syarat

Saintis Shaklee mencari di seluruh dunia untuk sumber bahan-bahan semulajadi yang terbaik. Maka kami menjalankan lebih 350 ujian ke atas setiap bahan baru untuk logam berat, racun perosak atau mana-mana ratusan bahan cemar lain yang berbahaya. Dan kami terus menjalankan over 83, 000 ujian kualiti setiap tahun untuk menjamin ketulenan dan keselamatan produk setiap. Secara teknikal, produk Shaklee tiada parabens, Triclosan, phthalates, sodium lauryl sulfat (SLS), natrium sulfat eter lauryl (SLES), 1,4-dioxane, atau propilena glikol. Tiada bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tiada lemak trans dan tiada pemanis tiruan atau perisa. Kami tidak menguna haiwan sebagai bahan ujian. Malah pembungkusan kami adalah selamat dan bebas daripada biophenol toksin – phthalates dan dakwat toksik. ltulah sebabnya kita benar-benar pasti bahawa setiap produk Shaklee dijamin 100% selamat untuk digunakan.

Shaklee Menjamin Keberkesanan Produk Keluarannya

Banyak syarikat boleh mengangkat bahawa produk mereka berkualiti dan terbaik tetapi berbeza dengan Shaklee, kerana keberkesanan produk Shaklee dengan sendirinya membuktikan kualitinya. kami mempunyai bukti,  anda boleh buat carian di internet dan Iihat dalam iebih 100 kertas kerja saintifik, 90 daripadanya  yang disiarkan dalam jurnal review , yang membuktikan keberkesanan produk Shakiee. Semua ini hasil daripada ebih 300 juta USD yang dilaburkan dalam ujian kiinikal, penyelidikan dan pembangunan. Lihat dalam Kajian 2007 Landmark yang dijaiankan dengan kerjasama penyeiidik dari Sekolah UC Berkeley Kesihatan Awam yang menunjukkan bahawa orang-orang yang mengambii makanan tambahan Shaklee mempunyai kesihatan yang ketara lebih baik daripada mereka yang mengambil jenama multivitamin lain. Dan bukti yang nyata adalah S4 pingat emas yang dimenangi oleh atlet bertaraf dunia menguna produk Shaklee. Dan bukti yang paling nyata adalah berjuta-juta pengguna Shaklee menjalani kehidupan yang sihat dan lebih produktif.  Semua ini adalah kerana, sebeium apa-apa produk Shaklee sampai ke tangan anda, saintis Shaklee telah melakukan kerja keras untuk memastikan ia bertindak sepertimana yang telah di war-warkan.

Author :Ruqayya Khalid
Shaklee ID: 928990
Find Ruqayya Khalid on Google+