Kesan Pengambilan Supplement Shaklee – Risiko Yang Perlu Diketahui

Kesan pengambilan supplement Shaklee? Jangan terpedaya dengan tajuk di atas hihi.. biasalahkan, wartawan kan suka buat tajuk berita yang gempak untuk tarik perhatian orang. Tapi mungkin ada juga yang tertanya apakah keburukan atau risiko kalau menggunakan Shaklee, ada ke? Jom Supplement Mama nak kongsi dengan anda yang mungkin nak tahu.

Risiko yang pertama adalah, saya jadi ketagih untuk jadi lebih sihat dan cantik. Siapa tak nak sihat dan cantik bukan?  Satu yang kita cari, dua yang kita dapat. Sebagai pengguna Shaklee, saya sedar apa yang telah berlaku pada diri saya dan keluarga. Ditakdirkan Allah saya mengalami sedikit masalah kesihatan, lenguh badan,rasa penat,sakit kepala etc dan mula mencari-cari supplement yang sesuai dan berpatutan. Semua produk-produk berkaitan dengan kesihatan semua saya nak cuba. Semua farmasi saya masuk dan baca setiap description produk dan buat perbandingan harga. Selepas mencuba beberapa produk dan membuat sedikit kajian di internet akhirnya membeli produk shaklee daripada seorang kawan rapat, masa tu saya beli Vita C sustain release. Tak sangka pulak side effect akan membuatkan kita lagi cantik Alhamdulillah. Sakit kepala banyak kurangnya, gusi dah tak berdarah lagi bila gosok gigi, jerawat beransur hilang, kulit muka lebih berseri dan tak kusam, MasyaAllah semuanya dengan izin Allah. Selepas nampak kesan yang positif pada diri sendiri, saya lebih yakin untuk cuba produk shaklee yang lain dan antara favourite saya ialah ESP , omega guard dan lecithin fuhhh this is really my favourite bukan saya saja malah suami juga yang mulanya ragu-ragu sekarang dah terjebak sekali.

Kedua, Shaklee akan menyebabkan kita berhenti kerja..bukan dibuang kerja ya tapi kita yang resign. Kenapa boleh jadi macam tu? Haa kalau nak tahu, Shaklee sudah membantu ramai ibu-ibu di luar menjana income dari rumah. Dan yang paling best, Insya Allah akan membantu kita ke arah FINANCIAL FREEDOM. Siapa tak nak bukan? Saya pasti ramai yang tahu tentang shaklee kan? dan seperti saya, my first impression tentang shaklee ni ialah ianya satu skim MLM tak lebih dari itu. Sebab tu bila orang bercakap tentang shaklee saya dengar tak dengar je. malas nak ambil port sebab saya tak minat dengan MLM . Pada mulanya jadi ahli shaklee sebab nak dapatkan produk pada harga ahli sebab memang kita selalu guna produk shaklee ni, tapi masyaAllah rupanya kita boleh jana pendapatan yang tiada sempadan distributor Shaklee ni. Saya pula bukan jenis yang senang-senang nak jump into a bisness lebih-lebih lagi yang berbentuk MLM ni tapi apabila dikaji, di perinci keHalalannya, study sistemnya betul-betul saya yakin yang shaklee bukan MLM cepat kaya sepertimana persepsi sesetengah orang. Dalam bisnes shaklee, anda usaha lebih dapat lebih, takde usaha takde lah income. Serta kelebihan shaklee adalah produknya yang sememangnya bermutu dan antara terbaik di pasaran serta harganya berpatutan. Kita tak perlu cari orang, kerana kustomer akan cari kita untuk dapatkan produk. Apa yang perlu kita buat hanyalah share kebaikan produk shaklee dari hati yang jujur dan ikhlas.

Risiko yang ketiga, Shaklee akan menyebabkan kita susah hati. Susah hati sebab rupa makin kita makin menawan Kiss, tapi bukan untuk orang lain tengok yer, kita berhias supaya nampak cantik buat tatapan suami, secara tak langsung mengharmonikan rumah tangga.  Dalam masa yang sama, buat ibu-ibu yang breastfeed, mereka akan jadi lagi susah hati tak tahu nak simpan stok EBM di mana sebab terlampau banyak bila dah guna produk set penyusuan Shaklee hehe

Alhamdulillah, semua yang saya lalui dan rakan-rakan lain di luar sana yang telah merasai kesan positif dari produk supplement shaklee ni semuanya dengan izin Allah SWT.

Remember, I share because I care.

Author :Ruqayya Khalid
Shaklee ID: 928990
Find Ruqayya Khalid on Google+

Sebarang komen dan pandangan amat kami hargai