Kolagen Powder Shaklee

Kolagen powder shaklee adalah supplemen kolagen unggul yang mengandungi 4000 mg kolagen RSS (sisik ikan merah) proprietari, sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi yang diekstrak dari sisik ikan merah. Kolagen shaklee adalah sangat rendah dalam berat molekular, sekitar 1000 Dalton (berat molekular kolagen disukat dalam Dalton) amat mudah diserap oleh tubuh dan membantu dalam meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Tujuh ramuan utama termasuk ekstrak biji Camelia japonica, kolagen ikan, ekstrak kekerang, Lactobacillus acidophilus, Vitamin C dan B, digabungkan untuk mempertingkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam dan luar.

Manfaat Utama Kolagen Shaklee

Semakin kita menua, tubuh kita menghasilkan semakin kurang dan semakin kurang kolagen, mengakibatkan Iebih banyak kedutan dan garis halus, disamping kulit yang semakin kendur. Umur bukanlah hanya satu factor yang menyebabkan kekurangan kolagen didalam tubuh kita. Kerosakkan kolagen juga boleh dipercepatkan dengan faktor luaran seperti matahari, radikal bebas diudara, air dan nutrisi, merokok dll. Justeru itu, Shaklee Collagen Powder, mampu membantu kulit kita mengekalkan elastisiti semulajadi dan memperlahankan kehadiran kedut-kedut.

Tampak Lebih Muda.

  • Kolagen juga berrnanfaat dalam membantu menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan semula.
  • Kuku akan menjadi lebih kuat, bintik putih akan hilang dan pangkal kuku akan mengekalkan warna yang sihat.
  • Kulit akan kurang kering dan elastisiti akan bertambah baik. Kulit juga akan sembuh dengan cepat dan ini akan membantu mengurangkan parut.
  • Membantu menghilangkan tanda penuaan. Dalam kes saya, tanda penuaan dibelakang tangan saya telah hamper hilang.

Rasa Lebih Muda.

  • Kolagen adalah sama penting untuk tulang seperti juga tulang perlukan kalsium. Kolagen membantu menguatkan tulang dan mengurangkan kemungkinannya menjadi rapuh.
  • Kolagen juga membantu mengurangkan kesakitan dan geseran disendi-sendi.
  • Baik untuk mata – Kornea mernerlukan kolagen dan ianya membantu mengekalkan otot mata supaya tetap anjal.
  • Memastikan otak sentiasa sihat. Sel glya membekalkan nutrisi kepada otak dan ini disokong oleh kolagen. Adalah penting untuk menentukan agar otak anda mendapat menfaat kolagen agar minda anda tetap berkeadaan baik semakin anda menua.

RAMUAN UTAMA KOLAGEN POWDER SHAKLEE

Kolagen dari sisik ikan merah – Kolagen sisik ikan merah adalah sumber kolagen premium yang kurang tercemar dan mempunyai kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan.

Ekstrak biji Camellia japonica – Biji Camellia japonica terdiri dari asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat, dan isofavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.

Ekstrak pfaffia РEkstrak pfaffia juga  dikenali sebagai ginseng Brazil, apabila digabungkan ekstrak biji Camellia japonica, membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. Dengan kemampuan luar biasa mengikat kandungan air yang banyak , asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.

Elastin daripada kolagen ikan – Elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi berganding bahu dengan kolagen untuk mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal dan elastik.

Vitamin C and Vitamin B – Vitarnin C menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang rnerosakkan kulit kita manakala Vitamin B pula bertindak dalam proses metabolisma karbohidrat, lemak dan protin untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen didalam sel.
Ekstrak kekerang – Glucosamine ekstrak kekerang adalah penting didalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.

Lactobacillus acidophilus – Membantu mengimbangi mikro?ora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen.

 

Author :Ruqayya Khalid
Shaklee ID: 928990
Find Ruqayya Khalid on Google+

Sebarang komen dan pandangan amat kami hargai