Bisnes

STICKY: My Shaklee Journey – Kenapa Saya Berani BerShaklee

KENAPA SAYA BERANI BERSHAKLEE
——————————
: Saya tahu pasal produk Shaklee sejak awal tahun 2000 tapi saya masih tak berminat sebab saya sihat walafiat masa tu.
: Sejak tahun 2011, saya diuji dengan ujian kesihatan. Saya takut. Banyak blood test telah saya lakukan tapi hasilnya tidak memuaskan hati.

: Macam-macam ubat telah diberikan tapi saya dapat tahu, jika saya makan terlalu banyak ubat, badan saya akan banyak toksin. Ada yang kata   ubat-ubatan tersebut hanya menipu otak (Wallahualam)

: Pada tahun 2012 saya telah mula mengkaji supplement yang berada di pasaran. Saya mahukan supplement yang terbaik dan ekonomikal. Akhirnya saya putuskan Shaklee yang terbaik. Tapi saya tak beli lagi sebab sibuk cuba supplement tempatan yang baru muncul.

: Awal tahun 2013, saya selalu ditemukan dengan wanita-wanita 50an yang masih kelihatan muda, kuat dan bertenaga. Bila saya tanya apa rahsia mereka, jawapannya mereka mengambil supplement Shaklee.

: Cleaner rumah opah saya berkongsi rahsia yang dia mengambil B-Complex untuk kekal bertenaga.

: September 2013, BMI saya OVERWEIGHT. Saya kaget. Saya tahu saya jarang bersenam kerana sibuk bekerja. Macam-macam telah saya lakukan crush diet, at***s, senam sampai sakit badan, akhirnya buat saya makin sedih dah tertekan. Maka saya mula bershaklee.

: Oktober 2013, saya dapati berat saya mula menurun sedikit demi sedikit. Parut ketara mula kurang. Saya seronok. Maka akhir Oktober saya mula kongsi kebaikan Shaklee dan saya telah memperolehi 3 ANGKA pertama tanpa mengejar sesiapa.

: November 2013, saya cuba produk lain termasuk OMEGA GUARD dan saya dapati ada banyak perubahan. Saya kongsikan lagi dan akhirnya bonus saya meningkat 6 kali ganda.

: Disember 2013, mak Shaklee saya percaya saya boleh pergi lebih jauh. Beliau selalu nasihatkan kami untuk bantu orang lain jana pendapatan. Insya Allah inilah target saya seterusnya.
Journey ini tidak mudah seperti yang anda sangkakan. Cuma perlu betulkan niat untuk bantu orang lain. Kalau nak duit semata-mata, kita takkan gembira. Motto Shaklee kami, help others to help others. Kalau anda ingat kami nak keuntungan semata-mata, makanya saya nak bagitahu anda silap. Ini kerana kami juga diuji seperti anda dan kami gembira bila orang lain sihat dan gembira.

Sekian ceramah saya petang ini.

Rumairi 0133887507

— feeling wonderful.

0 Shares

Sebarang komen dan pandangan amat kami hargai