Nutriferon Shaklee Untuk Kanak-Kanak

Penemuan terhebat dalam bidang Immunologi

Interfero buat julung kalinya ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954. Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 2oo jenis herba yang berlainan, Dr. Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi di dunia (Nutriferon). Dia telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan, iaitu biji labu, bunga safflower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh. Formulanya yang digunakannya adalah semulajadi, selamat, tulin dan berkesan. Penemuan dan rekaanya telah diiktiraf sebagai penemuaan terhebat dalam bidang Imunologi. Nutriferon adalah satu formula eksklusif dan di paten oleh Shaklee dan tidak dijual dikedai-kedai biasa. Ianya hanya boleh didapati melalui Shaklee. Didalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser,hidrophobia (penyakit anjing gila), herpes dan HIV. Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit.

Manfaat utama

  • Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari – ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi didunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu meransang dan mempertingkatkan secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh: T-cells, b-cells dan makrofag
  • Melawan kanser dan tumor – interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsangdan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. selain itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.
  • Melindungi dari influenza – Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selesema, alergi, inflamasi dan influenza
  • Mengurangkan stress dan kelesuan – Ia meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress,kelesuan dan gaya hidup yang sibuk
  • Melambatkan penuaan– Formula unik nutriferon merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru itu sel-sel akan menjadi lebih sihat.
  • Mengurangkan risiko jangkitan oleh pesakit-pesakit Hepatitis B dan C – Keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan, seperti kembung perut,rasa mual, muntah dan lain-lain.
  • Mengurangkan masalah berkaitan menopous seperti hipertensi,tahap kolesterol tinggi, kitaran darah dan masalah lain yang berkait dengannya .
  • Mengurangkan masalah berkaitan PMS – terbukti secara klinikal mengurangkan simptom yang berkait dengan ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid,sakit belakang,sakit payudara,masalah jerawat,kegelisahan,insomnia dan mood swing.

Dari mana datangnya Virus, kuman dan mikrob?

Kita sentiasa terdedah kepada beribu jenis mikrob melalui pernafasan (hawa dingin,gas buangan,asap,virus diudara,habuk) , berjabat tangan, sentuhan dengan objek (perabut, habuk hama pada selimut,pengangkutan awam,peluh,air), makanan,latihan fizikal,persekitaran kerja dan lain-lain.

Bagaimana mikrob menjejaskan kita?

Apabila banyak kuman dan mikrob menyerang kita pada sesuatu masa, terutama sekali apabila tubuh kita kekurangan interferon dansel-sel iun, kita akan cepat keletihan, stress,terganggu tidur atau dijangkiti flu,batuk, alergi,asthma,ekzema,jerawat dan lain-lain. Sel-sel yang teroksidasi dan tidak sihat membentuk lebih banyak radikal bebas seterusnya mengakibatkan penyakit kronik,kanser dan lain-lain.

Cadangan pemakanan: Untuk pemeliharaan kesihatan ambil satu paket sehari (tuang kedalam mulut terus atau campur dengan minuman panas atau sejuk pada bila-bila masa)

Sewaktu rawatan influenza dan kanser ambil 2-3 paket sehari dan lebih baik apabila diambil bersama dengan vitamin c

 

Sebarang komen dan pandangan amat kami hargai