• Pantau Perkembangan Pelajaran Anak Dengan Online Home Tuition

    Posted on February 16, 2017 by Ruqayya Khalid in Komputer & IT, Online Home Tuition.

    Anda TIDAK PERLU lagi buang MASA dan DUIT untuk tuisyen anak DEMI kecemerlangan akademik mereka. Kini semuanya MUDAH dan JIMAT serta SESUAI dengan DUNIA MASA KINI anak anda. Di ONLINE HOME TUITION, kami berikan anda REVOLUSI tuisyen online berteraskan konsep PENDIDIKAN ABAD KE-21 yg TERBAIK!! Mengapa ONLINE HOME TUITION?             […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • Home Tuition Online 1 Malaysia

    Posted on February 5, 2017 by Ruqayya Khalid in Online Home Tuition.

      Terdapat seramai 500 orang guru yang semuanya adalah guru bertauliah dan lulusan sah dari Kementerian Pelajaran Malaysia sentiasa bersedia untuk membantu anak tuan/puan menghadapi peperiksaan.   Kelas tuisyen kami beroperasi sepenuhnya secara online. Kami juga menggunakan sistem pembelajaran M Learning yg juga boleh dilayari secara offline. Sistem terkini yang digunakan ialah sistem I Learn […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • Elaun Kelahiran Yang Ramai Ibu Bapa Tidak Tahu

    Posted on October 26, 2016 by Ruqayya Khalid in Knowledge Sharing.

    Baru mendapat cahayamata? Tahniah! Mesti seronok tengok si comel di depan mata. Saya doakan semoga anak anda di dalam pemeliharaan yang baik, sihat, cantik rupa dan akhlaknya. Amin! Bercakap pasal cahayamata, ada beberapa perkara penting yang ramai tak tahu dan rasanya lebih baik kita kongsikan. Tahu tak di beberapa negeri di Malaysia ni ada pemberian […]

    Post Tagged with ,
    Continue Reading...
    No Comments.
  • Idea Side Business untuk yang Bekerja Full Time

    Posted on August 25, 2016 by Ruqayya Khalid in Bisnes, Knowledge Sharing.

    I found this one useful post that I think I need to share it with all of you. To those of you are working full time but thinking of having side income, please read this writing below. Zaman sekarang ni adalah zaman yang mana kita kena jadi multitasking untuk tambah pendapatan. Tak kiralah kita ni […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • TIPS Shopping Online

    Posted on August 23, 2016 by Ruqayya Khalid in Knowledge Sharing, Personal.

    Mungkin ada di antara kita yang masih ragu-ragu shopping di Lazada. Mungkin sebab pengalaman-pengalaman berbisa menyebabkan kita fikir empat lima kali untuk shopping online. Sebenarnya saya pun pernah macam tu. Akibat pernah di tipu dan kerugian RM700 membeli barang online, saya jadi skeptikal dengan peniaga online. In fact, sampai sekarang ada peniaga yang tidak jujur masih berleluasa terutamanya […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • Nak Lose Weight? Cuba Kira Kalori

    Posted on May 26, 2016 by Ruqayya Khalid in Kesihatan badan.

    I’m on a mission to lose weight. Selama ni diet cara sendiri but hasilnya BERAT MAKIN NAIK! lol. Itulah…orang kata kalau nak buat sesuatu, kenalah cari ilmu dulu. Ini main bedal je ikut logic akal sendiri. Daripada nak turun 8kg, tup tup naik 3kg. Masa tu alarm dalam kepala pun start berbunyi. Rupa-rupanya BMI pun […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • 10 Barang Menarik di LAZADA

    Posted on May 18, 2016 by Ruqayya Khalid in Knowledge Sharing.

    Kalau you perasan, kat Malaysia ni kita dah boleh shopping online. In fact, barang-barang keperluan macam diapers, pads, handbags, alat-alat elektronik pun kita dah boleh beli online. Kalau di US, rata-rata penduduk kat situ suka shopping memalui Amazon. Sikit-sikit Amazon. Tapi takkan lah kita nak shopping dari Amazon jugak sebab currency berbeza. Lainlah kalau you […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • Nak belajar GRAMMAR dengan saya?

    Posted on May 11, 2016 by Ruqayya Khalid in Knowledge Sharing.

    Hello peeps! I’m thinking of conducting grammar classes with a maximum of 4 students per session. I ada pengalaman mengajar basic grammar kepada pelajar2 IPTA dan I rasa it’s a waste if I don’t share it with other people. 8 years of teaching experience and now I am a WAHM (working at-home mom). Honestly, I don’t have […]

    Post Tagged with
    Continue Reading...
    2 Comments.