Supplement

Shaklee Peppermint Ginger Plus

Shaklee Peppermint Ginger Plus

Kombinasi 4- herba dari Barat dan Timur, dan dihasifkan di bawah prosedur standard dengan melalui penggunaan teknoiogi sains yang terkini. Secara klinikal sangat membantu dalam merawat atau mencegah masalah Eoya, gastrik, mabuk laut, sendawa dan penghadaman.

Bahan semulajadi dan manfaat utama:

  • Pudina – Meiegakan otot perut, ia mempunyai kesan penenang. Membantu dalam penghadaman, mabuk iaut/darat, membantu melegakan kesakitan  gastrik, pedih hulu hati dan cirit—birit. Selain itu, ia meiegakan kesan-kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul daripada rawatan kemoterapi. Pudina merangsang mengeluarkan peluh, oieh itu ia menyekat demam apabila seseorang itu dijangkiti seiesema. Perasaan sejuk dan menyegarkan daripada pudina membantu memelihara pemikiran yang jelas dan tetap fokus.
  • Halia – Masyarakat Cina telah menggunakan halia lebih daripada 2 ribu tahun. Halia merangsang rembesan enzim Salvia untuk pencernaan makanan. Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakit haid; loya dan muai angin ketika mengandung, seiepas melahirkan anak (semasa pantang). Satu kajian di United Kingdom menunjukkan bahawa halia menghalang muntah selepas pembedahan pesakit wanita; penyelidik di Switzerland mendapati halia adalah berkesan untuk merawat mabuk laut. Laporan penyelidikan awal telah merumuskan bahawa halia adalah berkesan dalam merawat/ mencegah masalah kesakitan ketika dalam perjalanan/pengembaraan.
  • Pokok Adas (fennaI): Orang-orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. la melegakan sakit perut, melegakan gejala flu selain dapat membantu dalam masalah alergi pada saluran usus.
  • Cekur Manis (anise): Digunakan oleh orang—orang Mesir purba. Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak. Merangsang rembesan jus gastrik untuk pencernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kuiit yang biasa; melegakan haba di musim panas dan lembap, memberi peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut

 

Cadangan pemakanan:

 

Membantu penghadaman : 3 biji selepas makan

Mencuci usus dan perut : Larutkan 3 biji Peppermint Ginger dan 10 biji alfalfa di dalam air panas suam untuk diminum

Merawat sakit atau masaiah gastrik, nausea, : 3-5 biji dilarutkan dalam air panas menjadi teh herba

Kelegaan tekak, batuk, sendawa : Hisap 2 biji

0 Shares

Sebarang komen dan pandangan amat kami hargai