Tag Archives: Jalan-jalan

  • Tips ke Pulau Langkawi – Day 3

    Posted on May 10, 2014 by Ruqayya Khalid in Life.

    Ok…jom kita sambung tips percutian di Langkawi… Masuk hari ke 3 (Sabtu), kami pergi ISLAND HOPPING. Tips #1: Sila survey dahulu harga pakej Island Hopping. Kat sana ada banyak agent. Ada yang menawarkan RM35 (dewasa) dan RM25 (kanak-kanak). Kalau you tak malu, you tawar. Tapi kalau you malu, I suggest korang pergilah gerai Mak Tam yang […]

    Post Tagged with ,
    Continue Reading...
    No Comments.
  • Tips ke Pulau Langkawi – Day 2

    Posted on May 8, 2014 by Ruqayya Khalid in Life.

    Day 2 – Hari Jumaat Pada mulanya kami rancang untuk pergi Island Hopping. Tapi tak jadi bila mengenangkan Encik Suami perlu pergi solat Jumaat. Takut tak sempat. So, apa kami buat? Mestilah SHOPPING!! Sebelum shopping, kami jalan-jalan cari makan dulu. Tapi tak ingat nama gerai tu memandangkan yang ambil order tu muka takde perasaan. So tak […]

    Post Tagged with ,
    Continue Reading...
    No Comments.
  • Tips ke Pulau Langkawi – Day 1

    Posted on May 6, 2014 by Ruqayya Khalid in Life.

    Hai! Kami baru saja pulang dari Langkawi. Ada beberapa tips ke Pulau Langkawi yang kami mahu kongsikan. Lain orang lain pengalaman. So, mana tips yang boleh pakai tu, korang ambik lah buat panduan yea. Percutian kami 4 hari, 3 malam (Khamis-Ahad). Sengaja pergi lama sikit sebab kami jarang bercuti. Alang-alang dah jarang, biarlah bercuti sepuas-puasnya […]

    Post Tagged with ,
    Continue Reading...
    No Comments.
  • Terengganu, Mu Tunggu Aku Datang…

    Posted on December 21, 2013 by Ruqayya Khalid in Life.

    Siapa tahu gambar ni kat mana? gambar ni ambil masa balik Terengganu bulan 10 hari tu, kat pantai teluk ketapang, seberang takir. Best woo kat sini, sesapa yang belum sampai ke terengganu memang wajib singgah kat sini, kita makang ikang celup tepung hihihi.. bukan ikang je, sotong, udang pon ade pendek kata seafood la. Harga […]

    Post Tagged with ,
    Continue Reading...
    No Comments.