Tag Archives: My Shaklee Journey

  • help others

    Let us help each other

    Posted on January 22, 2014 by Ruqayya Khalid in Bisnes.

    Doing Shaklee is not only about selling products. Its about guiding those who wants to help themselves to help others, to help others, to help others, to help others, to help others, to help others, and the list goes on. Haaa…nampak tu. Kecik ke besar pahala menjana income dan menyampaikan ilmu? I am satisfied that […]

    Post Tagged with
    Continue Reading...
    No Comments.
  • bisnes shaklee ok ke

    Bisnes Shaklee Ok Ke?

    Posted on January 19, 2014 by Ruqayya Khalid in Bisnes.

    Kenapa pilih Shaklee? Ramai betul tengah buat bisnes Shaklee. High competetion. Susah. Tak takut persaingan ke? Aikkk…buat bisnes apa-apa pun mesti ada persaingan bukan? Fikir positif. Ini namanya persaingan sihat. Ramai dah boleh dapat income dengan Shaklee. Takkan kita nak mengalah dan tengok je orang lain dapat income? Tak teringin ke nak rasa sama? Haaa….. […]

    Post Tagged with
    Continue Reading...
    No Comments.
  • School is back and they need more money!

    Posted on January 1, 2014 by Ruqayya Khalid in Bisnes.

    Today is a new year holiday, yet Umair is so excited to go to school. He woke up this morning and said “Umair nak pergi sekolah hari ni!”. Sorry dear, this is Selangor, not Terengganu. School term will start tomorrow. Talking about school, this is his 4th year being in school. He has started schooling […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • Kefakiran Membawa Kepada Kekufuran

    Posted on December 17, 2013 by Ruqayya Khalid in Bisnes.

    Memang benar terhadap hadith Rasulullah yang membawa maksud yang demikian. Hadith Rasulullah dari hadith Hajjaj bin Farafisah dari Yazid al-Ruqashy dari Anas bin Malik r.a. yang bermaksud: “Maka sesungguhnya kefakiran itu hampir-hampir mengundang kekufuran”. Harga petrol, elektrik, tol belum pun naik lagi tapi harga makanan, keperluan rumah sudah terasa-rasa mahalnya. Pagi tadi saya dan suami […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • STICKY: My Shaklee Journey – Kenapa Saya Berani BerShaklee

    Posted on December 16, 2013 by Ruqayya Khalid in Bisnes.

    KENAPA SAYA BERANI BERSHAKLEE —————————— : Saya tahu pasal produk Shaklee sejak awal tahun 2000 tapi saya masih tak berminat sebab saya sihat walafiat masa tu. : Sejak tahun 2011, saya diuji dengan ujian kesihatan. Saya takut. Banyak blood test telah saya lakukan tapi hasilnya tidak memuaskan hati. : Macam-macam ubat telah diberikan tapi saya […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • Bonus shaklee bulan November

    Posted on December 15, 2013 by Ruqayya Khalid in Bisnes.

    Subhanallah!! Sementara menunggu habis waktu ofis, tiba-tiba tergerak hati nak cek bonus Shaklee bulan November. Baru 2 bulan terjebak dengan bisnes ni dan mungkin ada yang tertanya apalah sangat yang saya dapat. Terkejut sangat bila lihat hasil bulan kedua. Ingat ke naik 3 kali ganda. RUPANYA 6 KALI GANDA! Alhamdulillah!!! Ada ke yang nak bagi […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • Rutin dan amalan yang patut kita amalkan setiap pagi

    Posted on December 15, 2013 by Ruqayya Khalid in Bisnes.

      Rutin pagi:Zikir dan selawat – makanan hati Minum collagen – makanan kulit, sendi, kuku dan rambut Minum ESP – makanan kesihatan menyokong imun badan Alhamdulillah Allah bagi peluang untuk menikmati hari yang seterusnya. Marilah kita berusaha untuk tidak mendustakan nikmat yang telah diberi. Marilah sama-sama kita amalkan setiap pagi sambil-sambil tunggu orang yang tersayang […]

    Continue Reading...
    No Comments.
  • Kenapa melayu kurang berjaya dalam bisnes berbanding cina

    Kenapa Melayu Kurang Berjaya Dalam Bisnes Berbanding Cina

    Posted on December 15, 2013 by Ruqayya Khalid in Bisnes.

    Alhamdulillah…macam dah boleh bau bonus pertama after 2 weeks berjinak2 dgn bisnes Shaklee. Boleh simpan dalam tabung untuk pergi Mekah In Sya Allah.. Cuma hari ni nak share satu perkara yang sangat menarik tentang bisnes terutamanya bagi orang melayu, satu realiti yang pahit untuk ditelan. Tapi kita seharusnya lihat sesuatu kritikan dan pandangan itu dari […]

    Continue Reading...
    No Comments.